28.3 C
Cegléd
2025. június 19. csütörtök
spot_img

Cegléd zamata

Cegléd Zamata néven tavaly készíttetett először préselt almalét saját terméséből Klément György díjnyertes ceglédi borász és gazdálkodó. Idén már az engedélyeztetés stádiumában van az a beruházás, amely modern gépsorral dolgozza fel egészséges gyümölcslévé a zamatos helyi almát, meggyet, barackot és szőlőt.

– Tavaly a 100 %-os, tartósítószermentes termék próbaképpen 30 mázsa almából készült és nem várt sikert aratott. Már csak egy kevés maradt az Árpád utcai üzletünkben. – számolt be a rendkívüli érdeklődésről a vállalkozó – Cegléd környékének különösen kiválóak az adottságai a gyümölcstermesztéshez, mivel a napsütéses órák száma magas, ez a gyümölcsérés stádiumában sokat hozzá ad az íz- és zamatgazdagsághoz. Ezt bizonyítja az is, hogy a környéken számos világhírű szeszüzem, pálinkafőző hasznosítja a helyi gyümölcsöket. – tette hozzá.

A vállalkozó azt is elmondta, gondolkodnak a saját termelésű gyümölcsök mellett körte, birs vagy akár olyan különlegességek, mint cékla-alma, illetve homoktövis feldolgozásában is.

– A Cegléd Zamata márkanévre épülhetne más gyümölcsalapú termék is, pl. aszalványok, puffasztott gyümölcsök, de akár helyi márkanévvé válva, más minőségi ceglédi termékeket gyártó manufaktúrákat is összefoghatna. – adott betekintést távolabbi terveibe Klément György.

Hasonló hírek

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét

Friss híreink

Halálos áramütés

Halálos áramütés: Vádat emeltek három vasúti dolgozó ellen A Pest...

Környezetbarát megoldások a kéztörlők birodalmában

A fenntartható világ nem csak az energetikai szektorban -...

A vasbeton medencék élménye és tartóssága

Szeretne egy olyan medencét, amely hosszú távon vonzó és...

Balatoni kikapcsolódás új köntösben

A nyár beköszöntével egyre gyakrabban olvashatunk a hírekben a...

Bogdán Vencel világkupa-ezüsttel tért haza

Június 12–15. között rendezték meg Budapesten az év legnagyobb...