-0.5 C
Cegléd
2023. december 2. szombat
spot_img

Miért nem működik a térfigyelő kamera?

Szilágyiné Gabriella olvasónk küldött lapunknak levelet arról, hogy ellopták menye biciklijét egy térfigyelő kamera elől. A család bejelentette a kerékpár eltűnését a rendőrségen, ahol kiderült: a kamera nem működött. Lapunk megkeresésére Török Csaba rendőrkapitány arról tájékoztatott, csak egyedi meghibásodás történhetett.
„Tisztelt Szerkesztőség! Talán egy újságcikket megérne, hogy egy illetékes megmagyarázná, miért nem működnek a térfigyelő kamerák. Történt az éjjel, hogy a Pesti út-Bajcsy Zs. út sarkán lévő térnél, annak sarkán van kerékpár tároló, a menyem mindig oda zárta a több tízezer Ft értékű kerékpárját, majdnem karvastagságú lakattal, mert a munkásbusz ott veszi fel. A héten éjszakás műszakban van, ami azt jelenti este 21 óra után tette ott le és reggel nem volt ott. Hónapok óta mindig ott zárta le, mert látta, hogy ott van kamera. És a döbbenet ma a rendőrségen érte, mikor kérte, hogy nézzék meg a térfigyelők felvételét, és közölték a rendőrségen, hogy azok nem működnek. Ezek szerint csak a lakosság megtévesztésére szerelték fel, bizonyára nem kevés pénzért. Jó lenne, ha arra illetékes válaszolna, miért nem működtetik.
Szilágyiné Gabriella”

A rendőrség részéről Török Csaba rendőr alezredes, rendőrkapitány válaszolt megkeresésünkre:
„A térfigyelő rendszerrel kapcsolatban érkezett megkeresésükre válaszolva tájékoztatom Önöket, hogy Cegléd közigazgatási területén több helyszínen működik térfelügyeleti kamera. Ezt a rendszert Cegléd Város Önkormányzata a Ceglédi Rendőrkapitánysággal egyeztetve folyamatosan bővíti- fejleszti. A kamerák elhelyezéséül szolgáló helyszínek kiválasztásánál minden esetben figyelembe veszik az aktuális közbiztonsági helyzetet törekedve arra, hogy ezen beruházás minél nagyobb hatásfokkal szolgálja a település biztonságát.
A Ceglédi Rendőrkapitányság a városban működő térfelügyelő kamerák segítségével több bűncselekmény, illetve szabálysértés elkövetőjét tudta beazonosítani, illetve a rendelkezésre álló kamerafelvételek számos esetben – közvetett módon is – segítették a rendőrségi eljárásokat.
A kamerák folyamatos üzemelése okán előfordulnak műszaki meghibásodások, melyek kijavítására soron kívüli intézkedések történnek.
Az olvasó bejelentésében érintett ügyben is egyedi meghibásodásról beszélhetünk.
A kamerák kérdésén túl javaslom vegyék igénybe a Ceglédi Rendőrkapitányságon működő ingyenes kerékpárregisztráció lehetőséget, mely nyilvántartási rendszer hatékony bűnmegelőzési lehetőséget biztosít a kerékpárlopásokkal szemben.”

Hasonló hírek

5 HOZZÁSZÓLÁS

 1. MEGKEZDŐDÖTT A FIDESZ KAMPÁNY! HAMAROSAN HÖRÖMPŐ ANNAMÁRIA TART SAJTÓTÁJÉKOZTATÓT!: ELLOPTÁK A BICIKLIT! “EGYEDI”KAMERA MEGHIBÁSODÁS A VÁROSBAN, MIUTÁN A VASÚTÁLLOMÁS ÖSSZES KAMERÁJÁRÓL KIDERÜLT, HOGY NEM MŰKÖDÖTT AZ “ÁTADÁS” ÓTA!…:)
  Örömteli, hogy egyáltalán válaszolt a rendőrkapitány, ami azt jelenti, hogy visszaérkezett az ugyeri kampánykörútjáról. Kicsit “furcsának” tartom, hogy utoljára a vasútállomás kapcsán derült ki, hogy “előfordult” “múszaki meghibásodás”, mivel egyetlen egy kamera sem működött…Az is tény, hogy az állomásnál nem “egyedi meghibásodás” fordult elő, hiszen egyik kamera sem működött…, hanem ahogy írták, hogy a működésképtelenség egyfajta “átadás” óta fennálló “hiányosság”…MŰKÖDNEK MÁR A VASÚTÁLLOMÁSON A KAMERÁK?
  “A kamerák folyamatos üzemelése okán előfordulnak műszaki meghibásodások, melyek kijavítására soron kívüli intézkedések történnek.
  Az olvasó bejelentésében érintett ügyben is egyedi meghibásodásról beszélhetünk.”

  • A rendőrség csak magyarázza a semmit…valószínű az ő lakókörnyezetüknél minden rendben működik, nehogy onnan ellopjanak valamit…ettől a paródia magyarázattól még nem lett meg a 80 e ft kerékpár, és ne a regisztrációt hirdesse, hanem a kamerákat üzemeljék be.

   • 80 ezres kerékpárt nem zárunk le éjszakára az utcán, ez tény. Persze ettől függetlenül a kamerának működnie kellett volna.

 2. A rendőrkapitány elég semmit mondó választ adott.Azt hiszi ,hogy a mai emberek mindezt el is hiszik.A nevezett téren van 4db álkamera is , ami a park kétsarkán van.Talán mind a 4 optikája a földre van állítva,valaki(k) évekkel ezelőtt el állították.
  A második észrevételem az lenne,hogy a cegled.hu-n 8-as sorszám alatt a Jászberényi út -Malomtószél körforgalomnál lévő kamera nem létezik ,vagy ha valaki tudja hol van annak adok egy üveg pezsgőt.
  Az alábbi tájékoztatórol van szó.

  Tájékoztatás a közterületi térfigyelő rendszert működtetéséről »
  2016.12.24. 21:22 Lejár 2020.12.31. 23:59 [435]
  Tájékoztatás a közterületi térfigyelő rendszert működtetéséről
  Tisztelt Lakosság!

  Cegléd Város Önkormányzata a közterületi térfigyelő rendszerről szóló 29/2015. (IX. 30.) önkormányzati rendeletében (a továbbiakban: Rendelet) döntött arról, hogy az Önkormányzat a város közigazgatási területén közterületi térfigyelő rendszert működtet 2015. október 1-jétől az alábbi helyszíneken:
  Cegléd, Kossuth Ferenc utca – Múzeum utca kereszteződése
  Cegléd, Déli út – Kőrösi út kereszteződése
  Cegléd, Déli út – Bajcsy-Zsilinszky út kereszteződése
  Cegléd, Pesti út 110. (MOL kút)
  Cegléd, Fűtőház utca – Szelei út
  Cegléd, Törteli út (Toldy Ferenc Kórház)
  Cegléd, Széchenyi út – Rákóczi út kereszteződése
  Cegléd, Jászberényi út – Malomtó szél körforgalom
  Cegléd, Bercsényi út – Rákóczi út kereszteződés
  Cegléd, Táncsics Mihály út – Rákóczi kereszteződése

  A rendelet módosítását (kiegészítését) követően 2016. december 1-jétől további öt helyszínen kerültek térfigyelő kamerák telepítésre:

  Cegléd, Szállás utca – Patak utca sarok
  Cegléd, Csata utca – Patak utca sarok
  Cegléd, Ordas Köz
  Cegléd, Bajcsy-Zsilinszky tér
  Cegléd Gyógyfürdő és Szabadidőközpont

  A közterületi térfigyelő rendszer célja:
  a közbiztonság növelése, a bűnmegelőzés, a közterület általános rendjének biztosítása;
  a megfigyelt közterületen található vagyon megóvása, felügyelete;
  a közterület-felügyelet tevékenységének erősítése;
  a lakosság és a városba látogatók biztonságérzetének növelése, a jogsértések visszaszorítása.

  A közterületi képfelvevők elhelyezésére, illetve a felvételek felhasználására és az adatkezelésre vonatkozó rendelkezéseket a rendőrségről szóló 1994. évi XXXIV. törvény 42-42/A. §-ai, valamint a közterület-felügyeletről szóló 1999. évi LXIII. törvény 7-7/A. §-ai irányadók. Ezen jogszabályhelyek mindkét szervezetet feljogosítják a képfelvevők elhelyezésére, üzemeltetésére.
  Az Önkormányzat Képviselő-testülete a közterületi térfigyelő rendszer kezelésével és üzemeltetésével a Ceglédi Közös Önkormányzati Hivatalon belül működő közterület-felügyeletet bízta meg.

  Harmadsorban többször láttámmár,hogy a kamera levan szerelve a helyéről,hosszú időre.
  Megjegyezném ,hogy a rendszert folyamatosan karban kellene tartani,nem pedig megvárni még elromlik.
  Az olvasok nem tudom emlékeznek-e még arra ,amikor BP-en a kamerával a 4-6-os villamoson kiszúrták a zsebtolvajt,és el is kapták a rendőrök azonnal?
  Szerintem Cegléden soha nem lesz erre példa ,mert a360°-ban forgathatós kamera is egy iranyba van állítva és nem nézi senki.(meg rossz is ráadásul.)

 3. Nem működő, elállított kamerák, álkamerák…folyamatos karbantartás hiánya és még ráadásként nem figyeli senki sem…Mindez felhívás egy keringőre a bűnözőknek! Bűzlik a hulladék a belvárosban!
  Barabás Sága:
  “Harmadsorban többször láttámmár,hogy a kamera levan szerelve a helyéről,hosszú időre.
  Megjegyezném ,hogy a rendszert folyamatosan karban kellene tartani,nem pedig megvárni még elromlik.
  Az olvasok nem tudom emlékeznek-e még arra ,amikor BP-en a kamerával a 4-6-os villamoson kiszúrták a zsebtolvajt,és el is kapták a rendőrök azonnal?
  Szerintem Cegléden soha nem lesz erre példa ,mert a360°-ban forgathatós kamera is egy iranyba van állítva és nem nézi senki.(meg rossz is ráadásul.)

  Mottóm: “Az életnek értéket csak a szolgálat adhat, amellyel az emberek ügye felé fordulunk. Ez kissé szigorúan és általánosan hangzik, de ez az egyetlen igazság, melyet minden következménnyel megismertem. Senki nem ülhet a virágos réten, mint Ferdinánd, a bika, s nem szagolhatja büntetlenül a szép virágokat. Ember vagy, tehát ember módra és az emberek között kell élned.”
  (Márai: Füveskönyv)
  Takáts László polgármester

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét

spot_img
spot_img

Friss híreink

Dobogós helyen a Szelektív Bemesek csapata

A Ceglédi Szakképzési Centrum Bem József Műszaki Technikum és...

Év főtere díj

A nagykőrösi Hősök tere lett a 𝗟egvirágosabb főtér. A...

Rémálom az irodai nyomtatás? Nem kell, hogy az legyen!

    A nyomtatók sajnos gyakran lehetnek az irodában a stressz...

Újra Kult Up-oztunk

Cegléden újra a Patkós Irma művészeti iskola látta vendégül...

Év tanára díjak

Átadták november 24-én az "Év tanára" elismeréseket. Matematika, irodalom...