8.2 C
Cegléd
2025. május 10. szombat
spot_img

Ceglédi séf a Bocuse d’Or-on

Bekerült a Bocuse d’Or magyar selejtezőjébe, a legjobb tíz közé Tóth Pál ceglédi szakács, aki jelenleg a Kővirág Étterem séfje. Ha minden szerencsésen alakul a tehetséges fiatal számára, akár ő lehet az, aki hazánkat képviselhet majd 2018-ban Torinoban a Bocuse d’Or európai döntőjén.

Augusztus 30-án lejárt a határidő, eddig küldhették be pályamunkáikat azok a magyar séfek, akik szeretnék megmérettetni magukat a következő Bocuse d’Oron. A pályázat témája a kacsa és kacsamáj, valamint a káposzta és alma volt. A versenyre minden olyan magyar állampolgárságú szakács pályázhatott, aki elhivatottnak érzi magát e nagy presztízsértékű versenyen való megmérettetésre. A beérkezett pályamunkákból a Magyar Bocuse d’Or Akadémia tagjaiból álló neves zsűri Hamvas Zoltán elnökletével választotta ki a legígéretesebb recepteket, hogy azok alkotói élőben is bemutathassák tehetségüket a selejtezőn. A szeptember 20-án nyilvánosságra hozott továbbjutók között Tóth Pál is szerepel. A Bocuse d’Or magyar selejtezőjére december 3-án kerül sor, a magyarországi döntő pedig majd februárban lesz.

Fotó: Pali versenytányérja

Hasonló hírek

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét

Friss híreink

Bringázás közben akart kirabolni egy 90 éves férfit

Kétszer próbálta meg a biciklis rabló elvenni a 90...

Profi sofőr hunyt el a tragikus motorbalesetben

Országos hullámokat vet a nemrégiben nyugdíjazott ceglédi motoros tragikus...

Visszavonják az abonyi bírságokat

Majd kiesett a kezükből a hivatalos levél: váratlan fordulatot...

Fogda a sporiban

Függetlenség napja elnevezéssel drogprevenciós napon hívták fel figyelmet a...

Elismerés a Tourinform irodának

Elismerő oklevelet kapott a magyar turizmus információs rendszerében 25...