28.4 C
Cegléd
2025. július 1. kedd
spot_img

Ceglédi séf a Bocuse d’Or-on

Bekerült a Bocuse d’Or magyar selejtezőjébe, a legjobb tíz közé Tóth Pál ceglédi szakács, aki jelenleg a Kővirág Étterem séfje. Ha minden szerencsésen alakul a tehetséges fiatal számára, akár ő lehet az, aki hazánkat képviselhet majd 2018-ban Torinoban a Bocuse d’Or európai döntőjén.

Augusztus 30-án lejárt a határidő, eddig küldhették be pályamunkáikat azok a magyar séfek, akik szeretnék megmérettetni magukat a következő Bocuse d’Oron. A pályázat témája a kacsa és kacsamáj, valamint a káposzta és alma volt. A versenyre minden olyan magyar állampolgárságú szakács pályázhatott, aki elhivatottnak érzi magát e nagy presztízsértékű versenyen való megmérettetésre. A beérkezett pályamunkákból a Magyar Bocuse d’Or Akadémia tagjaiból álló neves zsűri Hamvas Zoltán elnökletével választotta ki a legígéretesebb recepteket, hogy azok alkotói élőben is bemutathassák tehetségüket a selejtezőn. A szeptember 20-án nyilvánosságra hozott továbbjutók között Tóth Pál is szerepel. A Bocuse d’Or magyar selejtezőjére december 3-án kerül sor, a magyarországi döntő pedig majd februárban lesz.

Fotó: Pali versenytányérja

Hasonló hírek

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét

Friss híreink

Partifecskék költőhelyét rombolta le

A Pest Vármegyei Főügyészség sajtóközleménye szerint természetkárosítás bűntettének megállapítására...

Ismét sikeres volt a Szuperinfó Pingpong Tábor Cegléden

Június 23–27. között rendezték meg a már hagyománnyá vált...

Kerti tárolás új szinten – a rendezettség és a stílus egyben

Egy jól kialakított kert vagy terasz a pihenés és...

Szováti Árpád kilépett a Lokálpatrióta Klubtól

Szováti Árpád bejelentette, hogy kilép a Ceglédi Lokálpatrióta Klub...

Elmarad a tűzijáték

Idén elmarad a tűzijáték augusztus 20-án - erről a...