6 C
Cegléd
2025. november 19. szerda
spot_img

Nagykőrösi cukrászda a döntőben

Az Egy Csepp Figyelem Alapítvány a Magyar Cukrász Iparosok Országos Ipartestülete szakmai támogatásával idén 10. alkalommal rendezi meg a Magyarország Cukormentes Tortája versenyt. Az öt döntős között a nagykőrösi Vanília & Gelarto Cukrászda is szerepel Erdei nimfa nevű tortájával. A cukrászda 2019-ben az Év fagylaltja verseny ezüstérmese, 2020-ban pedig az Országtorta versenyen lett második Fenséges fügés manna nevű kreációjával.

Az idei cukormentes torta verseny elődöntőjében a hozzáadott cukrot nem tartalmazó torták között olyan kreációk is a zsűri asztalára kerültek, melyekben különlegességek, a többi között tonkabab, édesburgonya, kuszkusz, köles, tápiókagyöngy alkotott harmonikus ízkombinációt a klasszikus alapanyagokkal, mint a szeder, a málna, a barack és az eper. A döntőbe a következő munkacímmel nevezett torták kerültek be:

👏 Beszterce rózsája – Füredi Krisztián/Hisztéria Cukrászda, Tápiószecső
👏 Erdei Nimfa – Karikó Orsolya/Vanília & Gelarto Cukrászda, Nagykőrös
👏 Havasi Málna- Novák Ádám -Csonka László/REÖK Kézműves Cukrászda, Szeged
👏 Szedresem – Dr. Veres Ildikó/ AMI Süti, Monor
👏 Zserbó Cukormentesen – Novák Ádám- Dovalovszky Barbara/REÖK Kézműves Cukrászda, Szeged

Hasonló hírek

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét

Friss híreink

Tápiómente tehetsége

Pesti Péter Barnabás a Ceglédi Kossuth Lajos Gimnázium 11.d...

TISZA-jelöltek

November 17-én éjszaka végül ismertté váltak a TISZA képviselőjelölt-jelöltjei...

A siker titka az együttműködés

Földi Lászlóval közölt interjút az egyházi témákat feldolgozó Vasárnap.hu...

Scrum és egyéni fejlődés: hogyan férnek meg egymás mellett?

Biztos eltűnődtél már azon, hogy a Scrum módszertan hogyan...

Hatékony megoldások padlásszigetelésre: a purhab előnyei

Az otthon hőszigetelése mindig is nagy kihívást jelentett, különösen...