1.6 C
Cegléd
2025. november 22. szombat
spot_img

Kerthelyiséggel bővült a Kenyeres Birtok Legelő

Kerthelyiséggel és étterem-pubbal bővítették a ceglédi Kenyeres Birtok Legelőt. Cegléden hatalmas sikert aratott idén január 28-ától megnyílt foodtruck, mely a Rákóczi út 16. szám alatt szürkemarha termékeket és ételeket árusít. A tulajdonosok most már átlagban napi 150 adag ételt adnak el és hétvégére érdemes asztalt foglalni, hogy ha a hangulatos kerthelyiségben szeretnénk elfogyasztani a finom falatokat. Nagygyőr Árpád tulajdonossal beszélgettünk a kerthelyiség megnyitása kapcsán.

– Honnan jött az ötlet egy büfékocsi nyitására?
– A Kenyeres Birtok, mely szürkemarha tenyésztéssel és feldolgozással foglalkozik Baján található és tulajdonosa megkeresett minket, hogy teremtsünk piacot a termékének. Fantáziát láttunk a minőségi hústermékekben, ezért a termékfejlesztésbe is beszálltunk: a hús mellett sonkát, felvágottakat, kolbászt, szalámikat gyártott a cég saját feldolgozóüzeme. A pandémia azonban beszűkítette a kiskereskedelmi értékesítés lehetőségeit, az éttermi beszállítások is leálltak. Ekkor gondolkodtunk el azon, milyen úton lehetne a termékeket eljuttatni a fogyasztókhoz. A büfékocsiban történő értékesítésre azért volt lehetőség, mert nem keletkezik közvetlen kontakt a személyzet és a vendégek között. Tavaly szeptemberben kezdtünk neki a munkának és januárra készült el a büfékocsi. Mivel közterületet nem lehet állandóra bérelni, nemcsak Cegléden, de más városokban sem, ezért egy magánportát kerestünk, ahová be lehet húzni a kocsinkat. Ráakadtunk erre a belvárosi kis ékszerdobozra és január 28-án megnyitottunk, akkor még csak elvitelre.

– A nagy siker miatt azonban bővítettetek…
– Mi magunk sem számítottunk rá, hogy ekkora sikert fogunk aratni és ilyen nagy a kereslet a minőségi streetfood ételre Cegléden. A járványhelyzet alatt is megfogalmazódott a vendégek részéről, hogy jó lenne helyben elfogyasztani a finomságokat, de akkor erre nem volt lehetőség. A helyzet változásával mi is eldöntöttük, hogy fejlesztünk: egy kerthelyiséget alakítottunk ki, amelyben egy étterem-pub is helyet kapott. Ötven vendég kényelmes fogadására alkalmas az udvar, és már az első hétvégéken folyamatosan teltházas volt. A 100 %-os elviteles fogyasztás, azonnal 80 % helyben fogyasztásra, 20 % elvitelre módosult. A forgalom tekintetében a kert és étterem-pub megnyitása még 25 %-ot növelt, tehát minden elvárásunk túlszárnyalta. Nagyon sok lett a visszajáró vendég és ami különösen meglepő, hogy augusztusban, amikor kiürül a város és mindenki nyaral, akkor sem esett vissza a vendégforgalom.


– Milyen termékeket kínáltok?
– Kizárólag magas minőségű szürkemarhából készülnek az ételek, a minőséget azért tudja garantálni a tulajdonos, mert saját üzemében dolgozza fel a saját marháit. A folyamatos magas minőséget biztosítja, hogy jelenleg is 1000 szürkemarha legel a Kenyeres Birtokon. Belőlük készülnek a hamburgerpogácsák, tépett hús, grillkolbászok, amelyek szintén a Kenyeres Birtok ottani pékségében készült, hagyományos receptúrájú bucikba és kiflikbe kerülnek. Emellett kaphatók a szürkemarha kolbászok, szalámik, sonkák is. Természetesen a harapnivalóhoz innivalót is kínálunk: kézműves magyar sörök, házi limonádé, helyi borokból fröccs fogyasztható és nagyon finom a kávénk is.

– További terveitek?
– Itt Cegléden szeretnénk majd bővíteni az éttermi szolgáltatást, hogy színesítsük egy kicsit az ételkínálatot, de azt, hogy mivel, még nem árulom el. A másik fejlesztési irány is már finisben van: a sikerre való tekintettel a ceglédi prototípus után egy országos franchise hálózat kiépítésén dolgozunk, amely közepes és nagy vidéki városokat céloz meg, amelyekben még nem elterjedt a minőségi streetfood, de lenne rá kereslet. Szeptember 15-én Kecskeméten az Izsáki úti Tesco parkolójában nyitunk meg egy nagyobb büfékocsit, ezt mi üzemeltetjük majd. De október végén a tulajdonos Szekszárdon és Pécsen is kihelyez egy-egy foodtruckot és segítem őt a megfelelő helyszín és működtető kiválasztásában és a személyzet betanításában a ceglédi tapasztalatokkal.

– Jól tudom, hogy az egész család együtt dolgozik az étteremben?
– Mindig azt vallottam, hogy ha az ember csinál valamit, azt jól kell csinálni és akkor ennek eredménye is lesz. Nagyon örülök, hogy a családom is részt vesz velem ebben a vállalkozásban. Mind a három lányom itt dolgozik: készítik az ételeket és felszolgálnak. Korábban is minden nyáron dolgoztak, de a saját családi vállalkozásban való részvétel még inkább motiválja őket. Nekem az alapanyag beszerzés, munkaerő felvétel marad, meg az a jóleső érzés, hogy valami maradandót alkottunk Cegléden.
Hatalmas öröm látni, hogy szinte egész nap élettel telik meg a Rákóczi útnak ez a része is: ebédelni jönnek a kisgyerekes családok, kávézni az idősebb párok, baráti társaságok egy sörre, hamburgerre beülnek, este pedig jönnek a fiatalok és mindenki jól érzi magát. Jó kapcsolatot ápolunk az itteni fagyizókkal, sörözőkkel, cukrászdákkal és látjuk, hogy milyen sokat tesz hozzá a belváros hangulatához, hogy a ceglédiek és környékbeliek a helyi vendéglátóhelyeket választják és családdal, barátokkal együtt jól érzik magukat a városukban.

Hasonló hírek

1 hozzászólás

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét

Friss híreink

Digitális marketing stratégiák az egészségügyben

Manapság aligha lehet alábecsülni a digitális marketing fontosságát, különösen...

Tartós homlokzati megoldások építkezéshez és felújításhoz

Az épületek külső felületének kialakítása hosszú évekre meghatározza egy...

Mennyi ideig bírja egy elektromos autó akkumulátora?

Az elektromos autók akkumulátorai sok járműtulajdonos figyelmét lekötik, mivel...

Hárommilliárdos állami forrásból fejlesztik a ceglédi kórházat is

A kormány több mint hárommilliárd forintot biztosít hazai egészségügyi...

Tápiómente tehetsége

Pesti Péter Barnabás a Ceglédi Kossuth Lajos Gimnázium 11.d...