19.5 C
Cegléd
2025. július 28. hétfő
spot_img

Az ételrendelő portálok kihívásai és lehetőségei: tervezett stratégiák az éttermek számára

A modern digitális világ folyamatosan átalakítja a vendéglátóipart, és az ételrendelő portálok ennek egyik mozzanatai. 

 

A Foodora, Wolt és más hasonló szolgáltatások megjelenése új távlatokat nyitott az éttermek előtt, ám ahogyan minden változás, ez is tartogat kihívásokat. Gondolt már rá, hogy mennyi akadállyal járhat egy ilyen átalakulás?

 

A fogyasztók számára kényelmes megoldások feladják a leckét az éttermeknek. Egyfelől az étterem weboldalak lehetőséget adnak a vendégekkel való kapcsolattartás átalakítására, másrészt a platformok által felszámolt jelentős jutalékok komoly pénzügyi nehézséget jelentenek. 

 

Az éttermek láthatóságának növelése érdekében sokféleképpen kihasználhatják ezeknek a rendszereknek az előnyeit.

 

Az ételrendelő portálok piacának alakítói

 

Magyarországon az ételrendelő portálok piacát több meghatározó szereplő alakítja, amik közül a Foodora és a Wolt a legismertebbek. Ezek a platformok nemzetközi háttérrel, megbízhatósággal szolgálnak ki egyre több vásárlót. Emellett helyi portálok, mint a Falatozz.hu és a vállalati igényekre specializálódott Ordit.hu is részei a kínálatnak.

 

Mennyire tudnak az éttermek ezekkel versenyképes ajánlatokat nyújtani? Ésszerű tanács lehet a különböző rendszerek együttes használata. Azonban az adminisztrációs terhek és a rendelések kezelése már más jellegű probléma — itt segíthetnek olyan centralizált platformok, mint például a Rillgo Éttermi Rendszer, amely összefogja a különböző forrásokból érkező rendeléseket.

 

A jutalékok buktatói

 

Nem meglepő, ha úgy érzi, a magas jutalékok, amiket ezek a platformok felszámítanak (gyakran 18-40% között), szinte már elviselhetetlen terhet jelentenek. Kisebb éttermek esetében különösen érezhető ez, hiszen a profitmargójuk kisebb,  mint a nagyobbaké. 

 

Hogyan tudják ezt kezelni az éttermek? A kreatív költséggazdálkodás, az optimalizált árképzés és az ügyfélhűség építése ilyen környezetben válik igazán lényegessé.

 

Megoldások a láthatóság növelésére

 

A magas jutalékok ellenére az ételrendelő platformok jelentős marketing értékkel bírnak. Az éttermek elérhetik a széles felhasználói bázist, akik rendszeresen használják ezeket a szolgáltatásokat. Az algoritmusok és ajánlórendszerek olyan vásárlókat is vonzanak, akik talán először rendelnek az adott helyről.

 

Új vásárlók megszerzése mindig kockázatos, főként hagyományos marketingeszközökkel, ahol a költségek magasak lehetnek. Az ételrendelő portálok révén azonban már kisebb a marketingköltség, mivel csak a tényleges vásárlások után számolnak fel díjat.

 

A saját rendszerek jelentősége

 

Mi történik akkor, ha már nem akarja a közvetett költségeket folyamatosan fizetni ezekért a szolgáltatásokért? Itt kerül képbe a saját rendszer kialakítása az online rendelések kezelésére. Egy jól megtervezett webshop nemcsak költségeket csökkenthet, hanem kaput nyithat az önálló belső kapcsolatok és személyre szabott ajánlatok világába. 

 

A Rillgo Éttermi Rendszer ebben lehet az éttermek társa, akik különféle integrált megoldásokkal támogatják az üzletet, így nemcsak hogy hatékonyabban működhetnek, de vevőkörüket is bővíthetik.

 

A Rillgo megoldása támogatja az egyedi igényekre szabott étlapok kialakítását és a vásárlói kapcsolatok elmélyítését, miközben biztosítja, hogy minden rendelés pontosan egy rendszeren keresztül kerüljön feldolgozásra.

 

Hasonló hírek

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét

Friss híreink

Kényelmes és sokoldalú cipők: hogyan találd meg a neked valót?

Sokan tapasztalták már, hogy egy jól megválasztott cipő milyen...

Miért fontosak a kapuk a modern építészetben?

Az utóbbi években a kapuk jelentősége jelentősen megnőtt az...

Három autó ütközött össze

Három autó ütközött össze szombat délután Csemő térségében, a...

Új vezető a FIAM-ban

Augusztus 1-től, a Fiatal Alkotók Műhelye új művészeti vezetőt...

Felfüggesztették a Gerje kotrását a civilek tiltakozása nyomán

Július 23-án reggel kezdődött meg a Gerje patak mederkotrása...