19.4 C
Cegléd
2024. május 8. szerda
spot_img

Spájzürítés!

 

– három fiam rajong a tonhalkonzervért, 

– könnyű és egészséges vacsora a férjemnek, 

– ráadásul nagyon gyors és egyszerű elkészíteni – nekem. 

Az eredeti receptet alapként használva, több változtatással a következőképpen készül ez a remek tavaszváró saláta: 50 dkg fagyasztott zöldbabot (zöld vagy sárga) sós vízben roppanósra főzünk 6-8 perc alatt, amíg fő, összeállítjuk az öntetet. 

A hozzávalók első felét – két doboz tonhal sós lében, 2 dl natúr joghurt, 2 gerezd fokhagyma reszelve, 2 evőkanál majonéz, só, fehér bors – botmixerrel pépesítjük egy tálban, majd hozzáadunk 1 csokor újhagymát apróra vágva és 1 citrom reszelt héját és levét. Ekkor megcsapja az orrunkat a friss citromhéj és a zöldhagyma ígéretes illata. Az öntetbe azon forrón szedjük ki a főtt babot, keverjünk rajta egyet és ha az illatoktól meg tudjuk menteni a család elől akkor várjuk meg, míg langyosra hűl, úgy a legfinomabb. „Ha lúd, legyen kövér” alapon a hűtőbe pillantva találtam fél üveg ottfelejtett zöld olajbogyót, azt is összevágtam a tetejére, de húsvétról megmaradt főtt tojás gerezdekkel is el tudom képzelni.

Hasonló hírek

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét

spot_img

Friss híreink

Czeróczki Pál képviseli hazánkat

A legjobbak képviselik hazánkat a ŠKODA Challenge nemzetközi döntőjében A...

Megszólalt a 100 éves iskola csengője

Egy régi családtörténet folytatódott a Ceglédi Evangélikus Gyülekezeti házban....

A cserecsapat tagjait is elfogták

Két évvel ezelőtt 7 gyanúsítottal szemben fejezték be vádemelési...

Csodálatos Erdély

A "Határtalanul!" program célja, hogy lehetőséget biztosítson a magyarországi...

Baleset a 4-es úton

Két gyermek életveszélyesen megsérült egy közlekedési balesetben Ceglédnél vasárnap...