16 C
Cegléd
2024. április 30. kedd
spot_img

Fát, élelmiszert lopnak – Rendőrségi összefoglaló

Csoportos garázdaság – A Ceglédi Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya folytat nyomozást garázdaság bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt V. László 21 éves ceglédi lakos ellen, az alábbiak alapján. V. László két, eddig ismeretlen társával 2013. december 7-én az éjszakai órákban egy Cegléd területén található szórakozóhelyen előzetes szóváltást követően tettleg bántalmazta az üzletvezetőt, melynek során a földre lökték, majd ott ököllel tovább ütötték. A sértett a bántalmazás következtében orvosi ellátást igénylő sérülést szenvedett. A kiérkező járőrök V. Lászlót elfogták a Ceglédi Rendőrkapitányságra előállították majd gyanúsítottként hallgatták ki.

Hús és élelmiszert loptak – A Ceglédi Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya folytat nyomozást lopás bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt J. Géza 31 éves ceglédi lakos és ismeretlen társai ellen. A rendelkezésre álló adatok alapján J. Géza társaival 2013. december 3-án az éjszakai órákban átmászott egy ceglédi tanya kerítésén, majd az ott talált létrán felmászott a melléképület tetejére, leszedett néhány cserepet és a kamrába bemászott. A kamrából több kiló hústerméket, különböző italokat valamint takarítószereket tulajdonítottak el. J. Gézát a nyomozók elfogták, majd 2013. december 5-én gyanúsítottként hallgatták ki. Társait még keresi a rendőrség. 


KÖZLEKEDÉS

A Ceglédi Rendőrkapitányság illetékességi területén 2013. december 2. és 2013. december 8. közötti időben 10 közlekedési baleset történt, melyek közül 6 esetben anyagi kár keletkezett, 3 esetben könnyű, 1 esetben pedig súlyos sérülést szenvedtek a balesetben érintett személyek. 

– 2013. december 4-én a reggeli órákban Cegléd, Táncsics Mihály utcában történt egy könnyű sérüléssel járó közlekedési baleset. Egy figyelmetlen gyalogos szándékozott átkelni az úttesten úgy, hogy nem biztosított elsőbbséget a neki balról közlekedő gépkocsi vezetőjének, amely következtében a jármű elsodorta őt. A gyalogost a mentőszolgálat munkatársai kórházba szállították. Jelenleg szabálysértési eljárás van folyamatban. 

– 2013. december 5-én a délelőtti órákban Tápiószőlős lakott területén kívül, a 311-es számú úton történt szintén egy könnyű sérüléssel járó baleset. Szabálytalan előzés miatt következett be az esemény. Az előzés során az egyik jármű vezetője az útpadkára hajtott, aminek következtében a füves útpadkán megcsúszott, majd áttért a haladási irányát nézve a jobb oldali forgalmi sávba, majd onnan az útpadkára, majd az útárokba, ahol a gépkocsi felborult. A mentők 1 főt szállítottak könnyű sérüléssel kórházba. Az ügyben jelenleg szabálysértési eljárás van folyamatban a Ceglédi Rendőrkapitányság Igazgatásrendészeti Osztályán.  

– 2013. december 5-én 17 órakor Cegléd lakott területén belül, a Szövetség utca és a Köztársaság utca kereszteződésében közlekedett egy autós. A kereszteződéséhez érve lelassított a kihelyezett „Elsőbbségadás kötelező!” jelzőtáblánál, majd tovább haladva fellökte a Köztársaság úton kerékpárral közlekedő személyt. A kerékpáros férfi elesett, amelynek következtében könnyebb sérüléseket szenvedett. Az ügyben szabálysértési eljárás van folyamatban a Ceglédi Rendőrkapitányság Igazgatásrendészeti Osztályán. 

– A hétvégén, 2013. december 8-án 16 óra 30 perckor Cegléd területén, a Kőrösi út 71. szám előtti útszakaszon egy gépkocsi vezetője nem vette észre az úttesten kerékpárját toló gyalogos személyt és a kerékpár hátsó kerekének ütközött. A gyalogos személy súlyos sérülést szenvedett, őt a mentők kórházba szállították. Az ügyben jelenleg büntetőeljárás van folyamatban a Ceglédi Rendőrkapitányság Közlekedésrendészeti Osztályán.  

– A héten többfelé számíthatunk csapadéktól nedves, csúszós utakra. A többfelé erős, olykor viharos szél jelentős mértékben csökkentheti a járművek menetstabilitását. Vezessünk óvatosan, tartsunk nagyobb követési távolságot! Balesetmentes közlekedést kívánunk!

Téli közlekedési tanácsok  

Az előttünk álló téli hónapokban kérjük, hogy az alábbiakra kiemelt figyelemmel legyenek:

– Nagyobb követési távolság tartása.

– A futómű és a gumik kifogástalan állapota.

– Tájékozódjanak, hogy az érintett, és a célállomás szerinti országban vezettek-e be olyan jellegű korlátozást, amely például a téli gumik, vagy éppen a hólánc kötelező használatára irányul, mert ezeket az adott ország területén való közlekedés feltételévé tehetik. A hólánc felszerelését ajánlatos előre begyakorolni.

– Figyeljenek a gyalogosokra, mivel egy váratlan pillanatban az úttestre, a jármű elé kerülhetnek, és a csúszós úton a féktávolság is megnő.

– Hosszabb utazáskor szükség lehet  takaróra, melegebb ruhadarabokra, vontatókötélre, fagymentesítő zárolajozóra, elegendő mennyiségű élelmiszerre és italra.

– Tájékozódjanak a híradásokból, a különböző hírportálokon, internetes weboldalakon a várható út – és időjárási viszonyokról.

– A fényvisszaverő anyagokkal felszerelt ruházat sokszor életet menthet. A láthatósági mellény viselése a KRESZ által előírt esetekben kötelező, de javasolt a gyalogosok, és a kerékpárosok részére annak viselése egyéb esetekben is. Javasoljuk, hogy lehetőleg a gépjárművek vezetőinek, utasainak megfelelő számú láthatósági mellény álljon rendelkezésre a járműben, ugyanis adódhatnak olyan esetek, amikor a járműből kiszállva (pl. autópályán, autóúton) a láthatósági mellény használata kötelező.

 – A legfontosabb, amit megtehet, hogy amint a hőmérséklet +7 fok alá süllyed, nyári gumiját cserélje téli gumira. A nyári gumik ennél hidegebb időben nem biztosítanak megfelelő tapadást.

– Töltse fel ablakmosó tartályát téli folyadékkal és ellenőrizze, hogy megfelelő állapotban vannak-e az ablaktörlő lapátok!

– Lehetőség szerint tele üzemanyagtartállyal induljon útnak, így egy esetleges elakadásnál sem fog gondot okozni, ha a fűtés miatt járatni kell a motort.

– Tartsa be a látni és látszani elvet! Fontos, hogy indulás előtt alaposan takarítsa le a szélvédőket. Ellenőrizze a gépjármű világítását, valamint az akkumulátor állapotát is.

– Érdemes jégkaparót és jégoldó sprayt, valamint a hó eltakarításra alkalmas lapátot vagy kefét is magunknál tartani.

– Ha síkosabb útszakaszra érkezik, kerülje a hirtelen kormánymozdulatokat és a fékezést! Jégbordás úton haladva a megcsúszást ellenkormányzással tudja korrigálni.

– Ne felejtse el feltölteni a mobiltelefonját indulás előtt, nehogy akkor merüljön le, amikor éppen a legnagyobb szükség lenne rá!

Hasonló hírek

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét

spot_img

Friss híreink

Hat polgármester jelölt

Átvették az ajánlóíveket a jelölő szervezetek és a jelöltek,...

Diákolimpiai elődöntő sikerek

2024.04.27-én Csongrád adott otthont a FitKid Országos Diákolimpiai "A"...

Nem sokon múlt a tömegbaleset

Ismét egy döbbenetes felvétel került elő a magyar utakról....

Szemkápráztató látvány a ceglédi napnyugtában

Több országos hírportál is beszámolt róla, az Időkép oldalán...

Sokrétű álláslehetőségek kereskedelmi és értékesítési irányon

    Kereskedelmi és értékesítési területen mindig akad olyan álláslehetőség, amely...