25.5 C
Cegléd
2024. május 4. szombat
spot_img

Szemétszedés az Öregszőlőkben

Cegléd egyik legszebb része, az Öregszőlők bizony –hasonlóan a város mindegyik kerületéhez- nagyon szemetes. Az itt élők közérzetét is nagyon rontja néhány igénytelen, szemetelő család-egyén felelőtlen és primitív magatartása. Az autókból kidobált energiaitalos és sörös dobozoktól kezdve, a műanyag flakonokon át, rossz tv-ig, döglött kutyáig-macskáig minden megtalálható a dűlőutak mentén, de az elhagyott, gazdátlan parcellákban is szinte mindenhol gyűlik a zsákos szemét és a bedobált limlom.

Néhányan az Öregszőlőben élők közül már a nyár elején megfogalmazták, hogy az ősszel, lombhullás után összeszedik a szemetet és reménykednek abban, hogy az így megtisztított Öregszőlő a jövőben kevésbé lesz szemetelő, igénytelen emberek áldozata.

Az Önkormányzat nemrégiben közzétett városi szemétszedő akciójára, amely október 5-én, pénteken lesz, az öregszőlői lelkes civilek is rácsatlakoznak. Mivel az akció pénteken, munkanapon lesz, ez persze sok dolgozó embernek nem kedvező, de az öregszőlői civilek úgy gondolták, hogy szombaton is folytatják a lakóterületük megtisztítását, amikor is olyanok részvételére számítanak, akik pénteken, munkájuk miatt nem tudnak részt venni ebben az akcióban.

Az öregszőlői akciót örömmel felkarolta Dr. Ferenczi Norbert önkormányzati képviselő is, aki biztosítani fogja a szükséges zsákokat, kesztyűket, valamint a szervezésben is segít.

Az öregszőlői akció szervezői, Szalisznyó Katalin és Magyar István a Szomszédok egymásért Öregszőlő lakó-üdülő övezet Facebook-csoportban szervezik a nagytakarítási akciót, itt (is) várják a segítőkész emberek jelentkezését, ill. itt adnak majd tájékoztatást az időpontokról és a találkozási helyekről. Minden jóérzésű és segítőkész személy jelentkezését örömmel várják az öregszőlői lakosok. A középiskolai diákok is értékes órákat szerezhetnek itt a kötelező közösségi szolgálat keretében.

Hasonló hírek

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét

spot_img

Friss híreink

Szökött lovak és a ceglédi rendőrök

Ceglédi rendőröket riasztottak két szökött paci miatt - egy...

Jogosítvány 700 ezer forintért?

Befolyással üzérkedés bűntette és közokirat-hamisítás bűntette miatt vádat emeltek...

LMP lista Cegléden

Április 30-án adta le Földi Áron az induláshoz szükséges...

Mi lehetne jobb egy pihentető ülőfürdőnél?!

  Biztosak vagyunk abban, hogy mindenki fel tud idézni legalább...

Mi a hosszú élettartamú mosógép titka?

    Ahhoz, hogy a mosógép élettartama a lehető leghosszabb lehessen,...