13.5 C
Cegléd
2024. április 23. kedd
spot_img

Négy ló kerestetik

Pár nap múlva felvettem Nórával a kapcsolatot, s mivel Dublinban tartózkodik, telefonon kérdeztem a részletekről.
– Hogyan történt a lopás?
– Szombat reggel, a szokásos rutin szerint a szüleim kiindultak az istállókhoz, akkor látták, hogy a négy ló eltűnt, a kutyát pedig megmérgezték. Nekem csak másfél nap múlva merték elmondani. Egyszerűen nem tudtam elhinni. Akkor tudatosult bennem, hogy ez igaz lehet, amikor sógornőm,  Marosi Rita felhívását láttam az interneten. Rengeteg segítő szándékú ember is jelentkezett, akiknek köszönjük a segítséget.
– Gondolom rögtön a rendőrséghez fordultatok.
– Szüleim kihívták őket, 15 percen belül ott voltak, és felvették az adatokat. De sajnos azóta nem kaptunk tájékoztatást.
– Voltak szemtanúk, nyomok?
– Sajnos nincs szemtanú. Először nyomot sem találtak, mert szombat reggel erős havazás volt. Viszont egy úriember szólt, hogy látott nyomokat 10 óra körül az erdő felé, a lovak elrablása tehát fél kilenc körül lehetett. A nyomok az Örkényi útig vezettek, ott gondolom feltették őket egy teherautóra és most ki tudja hol lehetnek?!

– Ha jól tudom a ceglédi származású unokatestvéred, Füle Viktor együttesének egyik klipjében is szerepelt Sellő.
– Igen, Nitus és a roling dice: Hold on tight-jában.  Bízom benne, hogy még lesz alkalma megmutatni mennyire gyönyörű, okos jószág.
Természetesen a család tagjai is aktívan keresni kezdték a lovakat, Cegléd ugyeri részén és Csemő vonzáskörzetében több helyen plakátokat helyeztek ki, ismerősöket, barátokat kérdeztek. Nórát megkereste egy magánnyomozó, csatlakozott állatvédelmi szervezetekhez, lovas oldalakhoz, akik segítenek terjeszteni az interneten a hírt. Pár nap alatt több, mint négyezren osztották meg a felhívást a világhálón. 
– Mit kell tudni a lovakról?
– Sellő egy sárga, homlokán hóka jellegzetességéről megismerhető kanca, nyakon sütött a következő számmal: PT95033. A pónik pedig Bogar az 1 éves nóniusz kanca, fekete színű, egy 5 éves, sötét pej, orrán fehér hókás Schettlandi póni csődör, és egy 2 éves vemhes kanca, szintén pej Schettlandi póni. Bárki bármit tud a lovak hollétéről, kérem segítsen! Tel: 06-30-488-9182

Kép: Marosi Nóra és Sellő

Hasonló hírek

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét

spot_img

Friss híreink

FitKid sikerek

A Ceglédi Vasutas Sportegyesület FitKid szakosztályának tavaszi versenyszezonja Tiszakécskén...

Két Ungvári az olimpián

Családi olimpiára készül Ungvári Miklós ceglédi olimpikon. A olimpiai...

Gyányi-Túri díj

Az idei tanévben is megrendezésre került dr. Túri József...

Báger Dorina kivívta az Európa-bajnoki indulás jogát

Hétvégén két nemzetközi versenyen is szőnyegre léptek a ceglédi...

Ezeket a parkolási hibákat követik el legtöbbször a magyarok

A ceglédi rendőrség egy videóban foglalta össze az öt...