16.8 C
Cegléd
2024. június 16. vasárnap
spot_img

Nem fogadták el a költségvetést

Az ülésen a költségvetés tervezetét a Pénzügyi Iroda vezetője, dr. Kárpáti Lászlóné mutatta be. Elmondta, a vonatkozó törvények gyors változása miatt rövid idő volt az alkalmazkodásra, az előkészitésre. Megjegyezte a törvény szabta keretek miatt több hitelt az önkormányzat nem vehet fel.
– Az önkormányzati cégek év közben nagy valószínűség szerint be fognak dőlni. – ragadta meg a képviselők közül elsőként a szót Nagy Tamás (MSZP) – A költségvetés a bevételi oldalon 5 %-ot ingatlaneladásból kíván fedezni, holott évek óta  nem sikerül ingatlaneladásból pénzhez jutnia a városnak – mondta el a képviselő – miközben sokkal fontosabb területeken jelentősen csökkentetik a kereteket a városi ünnepségekre szánt összeghez nem nyúltak hozzá.
Kis Attila (Jobbik) szerint a tervezetből az a következtetés vonható le, a kormány nincs a ceglédi városvezetés mögött. A város az ígértekkel szemben nem jut hozzá plusz forrásokhoz. A képviselő a Várvag Kft. kilátástalan helyzetére is felhívta a figyelmet: – A cég az elmúlt évben a közel 100 millió forintos folyószámlahitel keretét kimerítette és kifizetetlen számláinak összege is megközelíti ezt a mértéket. Az Ökovíz Kft-nél a tavaly kifizetett vezetői jutalmakat titok övezi. A kérésemre megküldött tájékoztatás szerint ez a tavalyi évben 32 millió Ft volt. Kíváncsi lennék, hogy tavaly nyereséggel zárt-e a cég, ha ennyi jutalmat fizettek ki? – kérdezett rá a képviselő.
A következő felszólaló Bobál István (CFE) szerint a költségvetés elkészítőit dicséret illeti. A város olyan költségvetéssel tud nekifutni a 2012-es évnek, ami úgy tűnik, megfelelő alapot ad az éves működésre, bár ő is megjegyezte, nem tartalmaz tartalékokat, és az “előrehaladott tárgyalási stádiumban járó ingatlaneladások” valószínűleg túltervezettek.
Az ülésen a költségvetéssel kapcsolatban a Fidesz képviselői nem szólaltak fel. Földi Áron (LMP) lapunkat arról tájékoztatta, a költségvetés ügyében mindaddig nem kíván nyilatkozni, amíg Pecsenye Tibort, aki 4 millió Ft-os tiszteletdíjért ad a városnak pénzügyi tanácsokat, nincs szerencséje személyesen is megismerni.
Földi László még a napirendek elfogadása előtt visszavonta a VÁRVAG Kft. ügyvezetői pályázatáról szóló előterjesztést.
 
Zárt ülésen tárgyalták a Táncsics Mihály Általános Iskola és Óvoda intézményvezetői pályázatáról szóló előterjesztést ahol Rimóczi Gábor önkormányzati képviselő pályázatát érvényesnek nyilvánították, a véleményező fórumhoz továbbíthatónak ítélték. Az ülésen meghozott határozat alapján megállapodást köt az Önkormányzat a fenntartásában működő óvodák működtetéséről a Váci Egyházmegye püspökével. A testület felhatalmazást adott a polgármester részére a tárgyalások lefolytatására, a működtetésre átadandó konkrét óvodák és gyermeklétszámok megjelölésére.

Hasonló hírek

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét

Friss híreink

274 milliót ad a kormány a kórház vizesblokkjaira

A kormány 274,5 millió forint támogatást ad a ceglédi...

Kamerával vadásztak

Többek között Cegléden tartotta akcióját a rendőrség – a...

Életmű díj

Nagy megtiszteltetés érte a ceglédi fotóséletet: a Magyar Fotóművészek...

Egy ceglédi vagon életútja

Az élet néha érdekes meglepetéseket produkál, olykor olyan helyeken...

Jakab István Csáky Andrásról

Sajtótájékoztatót tartott a Városházán Jakab István, a Ceglédi Roma...