22.6 C
Cegléd
2024. június 23. vasárnap
spot_img

Menetjegy interneten

Akár fél éven belül megjelenhetnek a Google Transit szolgáltatásban a vonatok menetrendi adatai is, valamint a vasútállomások földrajzi koordinátái. Ennek köszönhetően az utasok már nemcsak az Elvira internetes menetrendi keresőben tudják megtervezni utazásukat, hanem ezen a felületen is. Március végétől kezdve pedig a jegyvizsgálók a szolgálati mobiltelefonjukon értesülnek a vonatuk közlekedését esetlegesen kedvezőtlenül befolyásoló eseményekről, így erről és a várható következményekről azonnal tudják tájékoztatni a vonaton utazókat.
A vasúttársaság alapvető célkitűzése, hogy az utasok igényeinek mind a szabadidős, a hivatásforgalmi, a belföldi és a nemzetközi utazások során egyre jobban megfeleljen. Ezt a célt szolgálják az eddigi fejlesztések, például az ingyenes, vezeték nélküli internetelérés a vonatokon, amelyet a teljes InterCity hálózatra tervezi bővíteni a vasúttársaság, illetve az online megváltható és otthon is kinyomtatható menetjegy, amelyet várhatóan az idei év végétől már állandó engedménnyel lehet majd megvásárolni. A rövid- és középtávú tervek szerint már áprilistól a mobilegyenleg terhére is ki lehet fizetni az interneten kiválasztott menetjegyeket, és még 2012-ben elindul egy járműfelújítási program, amely során újabb 3. generációs InterCity kocsik kerülnek kialakításra.
A START Klub kártya tulajdonosok részére számos budapesti taxitársaság nyújt már kedvezményt. Ehhez az együttműködéshez hasonlóan a közeljövőben meghirdetésre kerülő pályázat alapján, az interneten vonatjegyet váltók részére is kínálhatnak majd taxitársaságok zónás tarifával a nagyobb budapesti pályaudvarokról állomási transzfert.

Forrás: penzcentrum.hu

Hasonló hírek

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét

Friss híreink

Visszatért Peller Károly zaklatója: a feleségének adja ki magát

Peller Károlyt közel 10 éve üldözi zaklatója, K. Hajnalka....

Kick-boksz sikersorozat

Június 14-én Bogdán Vencel a 29. Budapesti kick-box világkupán...

Hogyan válasszunk áramláskapcsolót a szivattyúhoz?

    Az áramláskapcsolók meghatározó szerepet játszanak a szivattyúk hatékony működésében,...

A nyelvi nehézségek leküzdése társasjátékkal

    A társasjátékok önmagukban izgalmas élményt adnak a közös játékon...

Asztalkultúra – milyen tanácsokat érdemes megfogadni?

  Az asztalkultúra jelentőségét nem kell a vendéglátásban dolgozók részére...