9.3 C
Cegléd
2024. április 23. kedd
spot_img

Menetjegy interneten

Akár fél éven belül megjelenhetnek a Google Transit szolgáltatásban a vonatok menetrendi adatai is, valamint a vasútállomások földrajzi koordinátái. Ennek köszönhetően az utasok már nemcsak az Elvira internetes menetrendi keresőben tudják megtervezni utazásukat, hanem ezen a felületen is. Március végétől kezdve pedig a jegyvizsgálók a szolgálati mobiltelefonjukon értesülnek a vonatuk közlekedését esetlegesen kedvezőtlenül befolyásoló eseményekről, így erről és a várható következményekről azonnal tudják tájékoztatni a vonaton utazókat.
A vasúttársaság alapvető célkitűzése, hogy az utasok igényeinek mind a szabadidős, a hivatásforgalmi, a belföldi és a nemzetközi utazások során egyre jobban megfeleljen. Ezt a célt szolgálják az eddigi fejlesztések, például az ingyenes, vezeték nélküli internetelérés a vonatokon, amelyet a teljes InterCity hálózatra tervezi bővíteni a vasúttársaság, illetve az online megváltható és otthon is kinyomtatható menetjegy, amelyet várhatóan az idei év végétől már állandó engedménnyel lehet majd megvásárolni. A rövid- és középtávú tervek szerint már áprilistól a mobilegyenleg terhére is ki lehet fizetni az interneten kiválasztott menetjegyeket, és még 2012-ben elindul egy járműfelújítási program, amely során újabb 3. generációs InterCity kocsik kerülnek kialakításra.
A START Klub kártya tulajdonosok részére számos budapesti taxitársaság nyújt már kedvezményt. Ehhez az együttműködéshez hasonlóan a közeljövőben meghirdetésre kerülő pályázat alapján, az interneten vonatjegyet váltók részére is kínálhatnak majd taxitársaságok zónás tarifával a nagyobb budapesti pályaudvarokról állomási transzfert.

Forrás: penzcentrum.hu

Hasonló hírek

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét

spot_img

Friss híreink

FitKid sikerek

A Ceglédi Vasutas Sportegyesület FitKid szakosztályának tavaszi versenyszezonja Tiszakécskén...

Két Ungvári az olimpián

Családi olimpiára készül Ungvári Miklós ceglédi olimpikon. A olimpiai...

Gyányi-Túri díj

Az idei tanévben is megrendezésre került dr. Túri József...

Báger Dorina kivívta az Európa-bajnoki indulás jogát

Hétvégén két nemzetközi versenyen is szőnyegre léptek a ceglédi...

Ezeket a parkolási hibákat követik el legtöbbször a magyarok

A ceglédi rendőrség egy videóban foglalta össze az öt...