22.6 C
Cegléd
2024. június 23. vasárnap
spot_img

Utazás Kiállítás

Az Utazás Kiállításról és a laska készítés rejtelmeiről faggatta Kurucz Éva műsorvezető Földi Lászlót Cegléd Város Polgármesterét a Hír Televízió Paletta című műsorában.

 
Az ország kedvenc utazási vására, az Utazás kiállítás 2012. március 1-4. között igazi különlegességet kínál a látogatóknak: a hagyományos turisztikai börze mellett megnyitja kapuit az Olimpiai Pavilon.
Az Olimpiai Pavilonban több mint harminc sportág mutatkozik be, százötvennél is több sportoló részvételével, köztük mintegy kilencven olimpikonnal, akik a felállított küzdőtereken bemutatókkal, játékokkal, vetélkedőkkel ismertetik meg saját sportágukat, lehetőséget biztosítva, hogy az érdeklődők maguk is kipróbálják azokat. Emellett a közönség megismerkedhet a paralimpiai sportágakkal és divatbemutatón tekinthetik meg az olimpikonok londoni viseletét. A színpadra negyvenkét olimpiai bajnokot hívtak beszélgetni, élménybeszámolót tartani a szervezők, melyet sportpályafutásukról, eredményeikről filmek bejátszásával tesznek még élvezetesebbé. Ide várják többek között Kovács István ökölvívó olimpiai bajnokot, Nébald György vívó olimpiai bajnokot, Dr. Kárpáti György háromszoros olimpiai bajnok vízilabdázót, Dömötör Zoltán olimpiai bajnok vízilabdázót, az Olimpiai Bajnokok Klubjának jelenlegi elnökét és Kammerer Zoltán háromszoros olimpiai bajnok kajakozót. Számos – bélyeggyűjtőkkel, a Nemzeti Sportmúzeummal és a Magyar Kajak-Kenu Szövetséggel közös – kiállítás is megtekinthető lesz. Az Olimpiai Pavilon házigazdái Buzánszky Jenő, a Nemzet Sportolója, olimpiai bajnok, az Aranycsapat tagja, Pulai Imre olimpiai bajnok és Rudolf Péter színművész.
Az „A” pavilonban felállított színpad is változatos programot ígér: a kolbászgyúrástól a musical előadásig, a bűvészmutatványoktól a néptánc bemutatóig sok élményben lehet része a látogatóknak. A kiállítók programjaiban is “benne van az X-Faktor” és persze Megasztárok is felbukkannak. Fellép többek között: Tóth Gabi, Kökény Attila, Wolf Kati, Vastag Csaba és Király L. Norbi, de ott lesz Fluor Tomi és az Irigy Hónaljmirigy is.
Az Utazás kiállítás külföldi díszvendége ezúttal Lengyelország, míg a hazai városok közül Debrecen kap kiemelt figyelmet, a rendezvény kulturális díszvendége pedig az idén 110 éves halasi csipke.
Az Utazás kiállítással egyidőben zajlik a Budapest Boat Show hajókiállítás, ahol a katamaránok kerülnek fókuszba, valamint a Karaván Szalon lakókocsi és lakóautó bemutató és a PORT.hu Bringaexpo. Az Utazás kiállításra utazóknak ezúttal is 50% kedvezményt biztosít a MÁV-Start Zrt. és a Volánbusz Zrt. a belföldi járatain.
Részletek és kedvezményes online jegyvásárlás a www.hungexpo.hu/utazas weboldalon, de érdemes csatlakozni az Utazás kiállítás Facebook oldalához is: www.facebook.com/utazaskiallitas
 
Időpont, nyitva tartás
2012. március 1. /csütörtök/ – 2012. március 4. /vasárnap/       
Nyitva tartás:
csütörtök: 10.00-17.30
péntek: 10.00-18.00
szombat: 10.00-18.00
vasárnap: 10.00-18.00
 
Cím: Budapest, X. ker., Albertirsai út 10. Hungexpo Budapesti Vásárközpont
 
Forrás: programturizmus.hu/MTI

 
 

Hasonló hírek

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét

Friss híreink

Visszatért Peller Károly zaklatója: a feleségének adja ki magát

Peller Károlyt közel 10 éve üldözi zaklatója, K. Hajnalka....

Kick-boksz sikersorozat

Június 14-én Bogdán Vencel a 29. Budapesti kick-box világkupán...

Hogyan válasszunk áramláskapcsolót a szivattyúhoz?

    Az áramláskapcsolók meghatározó szerepet játszanak a szivattyúk hatékony működésében,...

A nyelvi nehézségek leküzdése társasjátékkal

    A társasjátékok önmagukban izgalmas élményt adnak a közös játékon...

Asztalkultúra – milyen tanácsokat érdemes megfogadni?

  Az asztalkultúra jelentőségét nem kell a vendéglátásban dolgozók részére...