22.9 C
Cegléd
2024. július 15. hétfő
spot_img

Újra az NB I?

– Mi az elsődleges ok, amiért kérdéses a legmagasabb osztályban való szereplés?
– Nyilván az anyagiak a legmeghatározóbbak. Az NB I és az NB I/B között óriási anyagi különbség van. Az jelenlegi költségünknek pont a duplájába kerül. A mostani bajnoki évben 25 millió forintból gazdálkodunk, de az NBI-es versenyzéshez 50 milliós bankgaranciát kér a Kézilabda Szövetség. Ez az 50 millió forint nem is elég egy bent maradni szándékozó csapatnak. Azért, hogy ne a kieséssel küzdjünk, évi 60–70 millió forintra lesz szükség. Ehhez gyűjtjük most a támogatókat. Olyan szerencsétlen helyzetben vagyunk a többi szakosztályhoz hasonlóan, hogy a város nem tud minket  kellően támogatni. Az elmúlt évben 2 millió forintot kaptunk az önkormányzattól, aminek a zömét vissza is fizettük a sportcsarnok bérleti díjaként, az idén pedig lehet, hogy nem is kapunk semmit. Csak összehasonlításképpen a velünk egy bajnokságban szereplő Dabas, Törökszentmiklós, Békés évi 15-20 milliós önkormányzati támogatást kapnak…

 
– Nyakunkon a következő TAO pályázat. Ebből számolhattok az NB I-es tagsághoz?
– Az előző ciklusban 20 millió forintot nyertünk, melyet zömmel az utánpótláshoz használhattunk, de jutott belőle a nagy csapatnak is. De a magasabb osztályban már megszűnik az amatőr státusz, így a felnőtt csapatra már nem fordíthatunk belőle. Innentől kezdve ”csak” a szponzorokra támaszkodhatunk majd.
 
– A játékos kereten szükséges-e változtatni?
– Mindenképpen erősíteni kell majd 3-4 játékossal, leginkább balkezes átlövőre lesz szükségünk.
 
– Jönnek az eredmények. Mennyire érzitek, hogy újra mellétek állnak a szurkolók?
– Nagyon. Amikor négy évvel ezelőtt átvettük a csapatot, 50-100 néző volt egy hazai mérkőzésünkön. A legutóbbi Dabas elleni rangadón szinte teltház volt, 600 nézővel.
 
– Kökény István remekül vezényli a csapatot. Mennyire számítotok rá a jövőben?
– Továbbra is megszavazzuk a bizalmat Pistának, maximálisan elégedettek vagyunk a munkájával, amit elértünk az elmúlt négy évben az neki is köszönhető. Ezúton szeretném még megköszönni a ceglédi játékosaink hozzáállását, különösen a már „idősebbeknek” számító Varga Petinek, Lengyel Zolinak és  Dengi Zolinak. Jóval harminc fölött vannak, de még mindig példamutatóak az edzés munkában és a mérkőzéseken. Bízom benne, hogy a hosszú távú utánpótlás programunknak köszönhetően a közeljövőben is sok ceglédi játékos léphet majd pályára a csapatban.

Hasonló hírek

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét

Friss híreink

„Lerúgták a biciklijéről a fogyatékos srácot”

Megtámadtak egy fogyatékos fiatalt Cegléden a Nagykőrösi úton –...

Másodrendű állampolgárok Cegléden

Miért vagyunk másodrendű állampolgárok Cegléden? Avagy csak a pénzünk...

Legjobb Otthon Ingatlaniroda

Új ingatlaniroda nyílik Cegléden a Kossuth Ferenc utca elején....

Páros portré a megbántottságról

A hetvenes években Cegléd főterén Bakányi Gyula festőművész gyakran...

55 éve zárta be kapuit a Vízjárási iskola

A szoljon.hu oldalon jelent meg írás a Törtel külterületén...