12.1 C
Cegléd
2024. május 19. vasárnap
spot_img

Egy érintett tanár szemszögéből

Ennek a lehetőségnek nagyon megörültem, hiszen az idejét sem tudom már, mikor volt utoljára arra mód, hogy egy pedagógus, jelentős (50%-os) órakedvezménnyel és lényegében minden költségének megtérülése mellett tanulhasson. Azt pedig, szinte el sem akartam hinni, hogy ez fizetésben sem lesz számomra átmeneti visszaesés, hiszen a pályázati forrás ennek is megteremti a finanszírozási hátterét. Én személy szerint, évek óta toltam, halasztottam a továbbtanulást. Közgazdász tanárként ugyanis sorra kaptam komoly terhelést jelentő új feladatokat, az iskola képzési szerkezetének változása szerint és azt gondoltam, hogy a tanulás súlyát már nem lennék képes a vállamra venni. Így most ez olyan alkalomnak bizonyult, amit semmiképp nem szerettem volna kihagyni.
A pályázat célja az volt, hogy segítse a pedagógusokat az új tanítási módszerek megismerésében, a hagyományos pedagógusszerepek változásának megértésében, elsajátításában, az oktatásban használható informatikai eszközök használatához szükséges kompetenciák megszerzésében, melyek külön-külön is nagy kihívást jelentenek a tanárok számára. Mindenki tisztában van ugyanis azzal, hogy az új körülményekhez való gyors alkalmazkodáshoz, az oktatás színvonalának emeléséhez, és az oktatási szolgáltatások széleskörű bevezetéséhez a pedagógusok kiterjedt és intenzív módszertani és szakmai fejlesztésére van szükség.
A pályázat keretében tanári mesterképzésre, szakirányú továbbképzésre, illetve újabb műveltségi terület elvégzésére irányuló részismeretek megszerzése volt lehetőség. Én az elsőt választottam saját elképzelésem, illetve az iskola igényeinek megfelelően.
A Budapesti Gazdasági Főiskola kereskedelem- marketing szakán 2010-ben el is kezdtem a tanulmányaimat. Mivel már rendelkezem pedagógus diplomával, ezért ez számomra 1,5 év képzési időt jelentett, ellentétben azokkal, akik a kettő (egyetemi szintű közgazda és pedagógus) együttes megszerzésébe vágtak bele, ezért csak idén júniusban végeznek majd.
Úgy röppent el ez a másfél év, hogy szinte észre sem vettem. Úgy érzem: szakmailag, pedagógiailag és módszertanilag is nagyon sokat fejlődtem, és mindezt úgy, hogy nagyon jól össze tudtam egyeztetni az órakedvezmény és a humánusan összeállított órarend kapcsán a munkahelyi és családi teendőimmel is. Olyan volt ez a 3 félév, mint életem kemény, új kihívásokkal tarkított időszaka, ami azonban vállalhatónak, tarthatónak bizonyult és sok ismeretet, élményt és egy friss diplomát eredményezett számomra. Bízom benne, hogy a jövőben nagyon jól hasznosítani tudom majd megszerezett kompetenciákat a munkám során.

Cegléd, 2012.03.08. Kalotai Attiláné – Ceglédi Közgazdasági és Informatikai Szakközépiskola

Hasonló hírek

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét

spot_img

Friss híreink

Magyar Péter Cegléden

Május 18-án a piac előtt a Kossuth térre várta...

Számos extra utólag is beszerelhető egy autóba

    Sokan ragaszkodnak régi, jól bevált autójukhoz. Lehet, hogy csak...

Növeljük az állóképességünket étrend-kiegészítővel!

    Az, hogy mekkora teljesítményre vagyunk képesek egy adott intervallumban,...

Allergiás a kutyád? Ezekből a jelekből ismerheted fel!

    Az allergia a szervezet túlzott mértékű reakciója bizonyos anyagokkal,...

Egy központi elem a nappaliban: a dohányzóasztal

  Lábtartó, italtartó, íróasztal vagy éppen egy műalkotás. A dohányzóasztal...