25.3 C
Cegléd
2023. szeptember 22. péntek
spot_img

Egy éves a térfigyelő rendszer

Több bűncselekmény felderítésében volt segítségünkre a rendszer. A vasúti pályaudvar környékén kerékpártolvajt, a Bürgeház dűlőben pedig fémsorompót rongáló személyt sikerült az elkövetés után néhány perccel felelősségre vonni, az elkövetők nagy csodálkozására. A kamerák felvételei segítségünkre voltak közlekedési balesetnél és több elkövetőt azonosítottunk ezúton.

A rendőrség illetékese  azt is elmondta, tudomása szerint az önkormányzat közbiztonsági koncepciója tartalmazza a tervezett bővítést, melyben nevesítve is vannak a megfigyelni kívánt területek, főként iskolák és lakótelepek környékén.
 
A térségben az elmúlt években több településen kiépítésre került vagy terveznek kiépíteni térfigyelő rendszert. Úgy tudni, ahol térfigyelőrendszer működik ott jelentősen javult a közbiztonság.
 
Kőröstetétlenen például gyakorlatilag megszűnt a bűnözés, amióta 2010 tavaszán kiépítették a főbb utakat figyelő kamerarendszert, hogy az átutazó tolvajbandákat kiszűrjék. Ugyanezen okból Törtelen, Jászkarajenőn is kiépíteni szándékoznak a rendszert.

Ugyanakkor “semmit sem érnek a nagykőrösi térfigyelő kamerák” – legalábbis a Heti hírekben február 13-án megjelent olvasói levél szerint.
A levélben arra panaszkodik az olvasó, hogy hiába zárta le a térfigyelőkamerával felszerelt állomásnál a kerékpárját. “Másnap reggel az állomásra érkezve, hűlt helyét találtam a biciklimnek.” – így a levél. A rendőrségen pedig amikor a kamerafelvételek iránt érdeklődött azt a választ kapta, hogy nem ő az első és utolsó áldozat, mert “a kamera éjszakai felvételei nem láthatóak” vagyis a gyenge minőségű felvételek miatt ne reménykedjen a tettes felderítésében.

Hasonló hírek

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét

spot_img

Friss híreink

Kávézás Ceglédért

Nagykövete lett Swimathon  adománygyűjtő kampánynak Kottes Anikó a FECSKE...

Ceglédi férfit keres a rendőrség

"Rendkívül szimpatikus arcú" ceglédi férfit keres lopás miatt a...

Mindennapi fényvédelmünk

  Tudtad, hogy a nap ultraviola, más néven UV-sugárzása igen...

Az épületek hőszigetelése elengedhetetlen

    A növekvő energiaárak és rezsiköltségek, illetve az otthonok komfortja...

Napi hírek egy helyen: ezt az oldalt elég követned a maximális tájékozottsághoz

    Bár már lecsengőben a klasszikus nyaralós szezon, de még...