24.9 C
Cegléd
2024. május 28. kedd
spot_img

Cegléden is aláírásgyűjtés

Az első arra vonatkozik, hogy az álláskeresési támogatás újból 9 hónapig legyen folyósítható, mivel a Fidesz ezt az időszakot 3 hónapra rövidítette. Második kérdésük lehetővé kívánja tenni, hogy a munkavállalóknak is legyen beleszólása abba, hogy szabadságuk nagyobb részét mikor vehetik ki. A harmadik kérdéssel azt szeretnék elérni, hogy a próbaidő ne tarthasson 100 napnál tovább (a jelenlegi szabályok szerint fél év is lehet). Míg az utolsó a tankötelezettségi korhatár 16–ról 18 éves korra való emelését kívánja elérni.
Osztolykán Ágnes sajtótájékoztatóján a tankötelezettségi korhatár emelését emelte ki a kérdések közül, véleménye szerint a képzetlen fiatalok a munkanélküliség csapdájába kerülhetnek, mely később súlyos társadalmi feszültségeket generálhat.
Földi Áron az LMP helyi koordinátora lapunk kérdésére elmondta, hogy a szükséges kétszázezer aláírást április 2-áig kell összeszedniük. A gyűjtést március 8-án kezdték a Posta előtti járdaszakaszon, a vasútállomás előtti területen, illetve vasárnaponként a piac Kossuth tér felőli bejáratánál. Ceglédről legalább 1000 db aláírást szeretnének összegyűjteni.

Hasonló hírek

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét

spot_img
spot_img

Friss híreink

Zsonglőr siker

Május 25-én Túri Ádám EZÜST díjas artista lett a...

Birkózó sikerek

Múlt héten a görögországi Loutrakiban rendezték az U15-ös Európa-bajnokságot...

Milliókkal húzta le idős áldozatát

A Ceglédi Járási Ügyészség vádat emelt egy nővel szemben,...

2024 végre az ingatlanpiac éve lesz?

    A gazdasági válság hatásai még mindig erősen érezhetőek egyes...

Mit kell tudni a falusi CSOK-ról?

    A különböző állami támogatások, kedvezményes hitelek népszerűsége az elmúlt...