9.1 C
Cegléd
2023. október 5. csütörtök
spot_img

Tűzgyújtási tilalom

A megyei erdészeti igazgatóság felhívja a közúton és vasúton utazók, az erdőben kirándulók és a mezőgazdasági területeken dolgozók figyelmét, hogy égő cigaretta csikkjét és más dohányfélét semmiképp se dobjanak el, azt minden esetben oltsák el. A szombaton életbe lépett korlátozást az utóbbi időszakban megnövekedett számú szabadtéri tűzesetekre, illetve a kiszáradt növényzet miatti tűzveszélyre való tekintettel, a Pest Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság javaslatára vezetik be – írta a Pest Megyei Kormányhivatala Erdészeti Igazgatósága.
Az MTI információi szerint az elmúlt hétvégén csaknem száz helyen gyulladt ki a száraz fű, a nádas, illetve az aljnövényzet Pest megyében, s az azóta eltelt napokban is több tucatszor riasztották hasonló okból a tűzoltókat.
Az elmúlt időszakban a szaporodó szabadtéri tűzesetek miatt az ország több megyéjében rendeltek el tűzgyújtási tilalmat. Először Borsodban jelent meg a tiltás vasárnap, azóta Zalában, Pest megyében, illetve a Nyugat-Balaton több megyére kiterjedő térségében született ilyen döntés.
Fokozott tűzveszély esetén – indokolt esetben, átmeneti időre – egy-egy megye, kistérség vagy település területére kiterjedően rendelhető el tűzgyújtási tilalom. Az idevonatkozó 2009-es jogszabály értelmében a megyei katasztrófavédelmi igazgatóság, a főváros területén a Fővárosi Tűzoltó-parancsnokság egyetértésével vagy javaslatára az erdészeti hatóság is rendelhet el tűzgyújtási tilalmat.

Hasonló hírek

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét

spot_img

Friss híreink

Egymilliót csaltak ki egy 80 éves nőtől

Egymilliót csaltak ki „óvadékra” a 80 éves nőtől azzal,...

Nemzetközi konferencia – ceglédi előadóval

Az alföld: Petőfi 200 konferenciát szerveztek a Vajdaságban szeptember...

Fűrészláncok, melyek kimagasló tulajdonságokkal rendelkeznek

    Ahhoz, hogy a különböző kerti munkákat gyorsan, hatékonyan és...

Halálfejes lepke Cegléden

Különleges rovar pihent meg Cegléden az Alszegi úton, az...

Hamarosan elkészül a futókör

Folyamatos fejlesztések zajlanak az Újváros szívében, a Vörösmarty téren,...