16.1 C
Cegléd
2024. május 24. péntek
spot_img

Megyei döntő a Közgázban

A verseny 2 részből állt. Az elsőben a versenyzők az általuk hozott szöveget olvasták fel, amit otthon annyit gyakorolhattak, amennyit akartak, de itt már nem volt felkészülési idő. A teremben a háromtagú zsűrin kívül a többi izgatott versenyző, felkészítő tanáraik és hozzátartozóik is bent lehettek, akik lélegzetvisszafojtva hallgatták a diákokat. A szakközépiskolákból 14, a gimnazisták közül pedig 22 diák vett részt az eseményen. A második rész előtt egy kis pihenőt tartva ismerkedhettek össze Pest megye legszebben beszélő diákjai. Új kapcsolatok, barátságok és ismeretségek születtek, amik a későbbiek során esetleg hasznosak lehetnek.
A második részben a versenyzőknek egy általuk nem ismert szöveget kellett felolvasniuk, immár csak a zsűrinek. Az „éles bevetés” előtt mindenki kapott 5 percet a Wass Albert-szöveg átolvasására, hogy értelmezze és e rövidke idő alatt felmérje, hogy hová is kéne tenni a hangsúlyokat. Talán ezek voltak a legnagyobb feszültséggel teli percek, amik befolyásolhatták a verseny kimenetelét.
A tét az volt, hogy ki az a 2-2 versenyző, aki bejut a győri országos döntőbe. Ez a gimnazisták közül Szász Júliának (Batthyány Kázmér Gimnázium, Szigetszentmiklós) és Kovács Krisztiánnak (József Attila Gimnázium, Monor), közülünk pedig Szabó Bertának és Molnár Zitának (mindketten Boronkay György Műszaki Szakközépiskola, Vác) sikerült. A legjobb ceglédi a 3. helyezett kereskedelmis Csizmár Christopher lett.
E nagyszabású esemény alatt szendvicsekkel, kávéval és teával kedveskedtek a versenyzőknek az iskola tanárai. A rendezvény szervezője Füle Bernadett tanárnő volt. Mint először versenyzett (és 4. helyen végzett) közgázos diák, örülök, hogy képviselhettem iskolámat a megyei fordulóban, rengeteg tapasztalatot és új ismerősöket gyűjtöttem. Remélem, hogy jövőre is lesz alkalmam ezen az eseményen részt venni!

Képek galériánkban…

Hasonló hírek

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét

spot_img
spot_img

Friss híreink

Milliókkal húzta le idős áldozatát

A Ceglédi Járási Ügyészség vádat emelt egy nővel szemben,...

2024 végre az ingatlanpiac éve lesz?

    A gazdasági válság hatásai még mindig erősen érezhetőek egyes...

Mit kell tudni a falusi CSOK-ról?

    A különböző állami támogatások, kedvezményes hitelek népszerűsége az elmúlt...

Két világbajnoki aranyérem

WBL-WKL Nyílt Amatőr K-1/Muay-Thai/K-1 Light/Freeboxing/MMA Világbajnokság! 14 ország, 65 egyesület,...

Magyar Péter Cegléden

Május 18-án a piac előtt a Kossuth térre várta...