24.9 C
Cegléd
2024. május 28. kedd
spot_img

A sajt(ó)

A köszöntőt Varga Zoltán tartotta, aki a Ceglédi Mozaik rendes főszerkesztője, látensen pedig a Kék Újságé is. Azt pletykálják, jelentősen közreműködött abban, hogy a Kék Újságnak – hogy is mondjam finoman – kisebb legyen az „orcája”. Kisebb lett. Érthető is, hiszen az új „főszerkesztő” a polgármester legbizalmasabb köreibe tartozik, csak éppen asztala nincs a polgármester szobájában. Így már be is zárul a kör. Ez a sajtónak a szabadsága.
Értjük persze, hogyne értenénk, a hatalom így van ezzel, nem kedveli a szabad sajtót. Mert a szabad sajtó kérdez, válaszokat vár, s nem nagyon tűri a mellébeszélést. Hozzátenném, egy újság – véleményem szerint – húzhat valamerre, főszerkesztő, tulajdonos kérdése, ám egy polgármester mindenki polgármestere, s ha nem mindenki tapsol ütemesen, azon nem illenék megsértődni.
Azért örültünk, hogy a sajtó „szabad”. Mindenki más, aki nem érzi annak magát, mert mondjuk épp felkopik az álla, az vessen magára. Az ünneplés megvolt. Hogy ki énekli ki kinek a szájából a sajtot (-sajtót), még a jövő zenéje. De mi lesz azokkal, akik nem tudnak (vagy nem akarnak) énekelni?
Gelencsér

Hasonló hírek

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét

spot_img
spot_img

Friss híreink

Zsonglőr siker

Május 25-én Túri Ádám EZÜST díjas artista lett a...

Birkózó sikerek

Múlt héten a görögországi Loutrakiban rendezték az U15-ös Európa-bajnokságot...

Milliókkal húzta le idős áldozatát

A Ceglédi Járási Ügyészség vádat emelt egy nővel szemben,...

2024 végre az ingatlanpiac éve lesz?

    A gazdasági válság hatásai még mindig erősen érezhetőek egyes...

Mit kell tudni a falusi CSOK-ról?

    A különböző állami támogatások, kedvezményes hitelek népszerűsége az elmúlt...