16.8 C
Cegléd
2024. június 16. vasárnap
spot_img

Beteg vakvezető kutya

Az az állatorvos, ahová én hordom a kutyát azt tudta megtenni, hogy a kontroll vizsgálatokért nem kér pénzt, viszont a gyógyszerek, a baktériumtenyésztés stb. pénzbe kerül. Ugye állítólag a járadékaimat arra kapom, hogy fogyatékosságomat kompenzáljam, de még azok se fedezik ezeket a fent említett összegeket. Jelenleg nincs munkám, gyes-en vagyok. A rezsi és a hitelek kifizetése után kb. ötvenezer forintom marad, amiből el kell látnom a hamarosan négy tagúvá váló családot. Ha, a kutyára ebből havi több tízezret költök, akkor éhen maradunk. Van egy Mahler Marcel Alapítvány, mely támogatja a beteg vak vezetőkutyákat. Ám a támogatás is utófinanszírozott és az alapítvány forrásaitól függ, hogy részben, vagy egészben tudják-e támogatni és hányszor adott kutyát. Én eddig nem kértem támogatást és most is csak a legutóbbi kezeléssorozatnál a 14000 forintos számlát igyekszem megtéríttetni az Alapítvánnyal. Tegnap fizettem ki a 14000 forintot, így a hétvégére egy fillérem nem maradt.várandósan én éhezzek, vagy a kisfiamtól vonjam meg az ételt a kutya miatt?  Nem tudom mi tévő legyek. Az alábbi lehetőségeket látom magam előtt:
1. visszaadom a kutyát a kiképzőközpontnak. Ők a beteg kutyát másnak nem tudják kiadni és valószínűleg elajándékozni sem. A kiképzőközpont se tudja felvállalni a kutya  hosszas gyógykezelését.
2. Lenyugdíjaztatom a kutyát és akkor már mint hobby kutyát van jogom elaltatni. Egyébként nincs jogom, mert nem az én tulajdonom, hanem a Magyar Vakok és gyengénlátók Országos Szövetségének tulajdona, én csak örökös használója vagyok. Ebben nem vagyok biztos, hogy így van, meg nem is szeretném megtenni.
3. Valahonnan pénzt szerzek az allergia vizsgálatára és a további gyógykezelésére.
Nem tudom ebben miért ilyen áldatlan a helyzet. Ha, egy vakvezető kutya elviekben 1500000 forintba került az államnak, akkor miért a gazda pénztárcájára van bízva, hogy a további gyógykezelése meg legyen oldva. Vagy kidobunk a kukába egy másfélmilliós kutyát?
Természetesen nem tudhatom, hogy milyen gyakorisággal fog kiújulni a probléma és mibe fog kerülni a kezelés, de jelenleg úgy tűnik, hogy gyakori és nagy ráfordításokra lesz szükség. Az orvos szerint az allergiavizsgálatig csak azt tehetjük, hogy rendszeresen szteroid, illetve gyulladáscsökkentő injekciókat kap. És, lehet, hogy utána se marad más megoldás. van még egy különleges kezelés, ami használhat, de az is nagyon drága és azt is csak az allergiavizsgálat lezárulta után lehet megkezdeni. Hogyan tudnék az allergiavizsgálatra finanszírozást találni? Javaslataidat, megoldási ötleteidet várva! Segítségedet előre is köszönöm!”

Veres Katalin számára támogatás is küldhető. Számlaszáma: OTP BANK 11773346-42690199

Hasonló hírek

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét

Friss híreink

274 milliót ad a kormány a kórház vizesblokkjaira

A kormány 274,5 millió forint támogatást ad a ceglédi...

Kamerával vadásztak

Többek között Cegléden tartotta akcióját a rendőrség – a...

Életmű díj

Nagy megtiszteltetés érte a ceglédi fotóséletet: a Magyar Fotóművészek...

Egy ceglédi vagon életútja

Az élet néha érdekes meglepetéseket produkál, olykor olyan helyeken...

Jakab István Csáky Andrásról

Sajtótájékoztatót tartott a Városházán Jakab István, a Ceglédi Roma...