12.7 C
Cegléd
2024. június 14. péntek
spot_img

Elbocsátások

Megkerestük Dr. Diósgyőri Gitta jegyzőt az elbocsátásra kerülő személyek számát, munkakörét tudakolva, illetve, hogy milyen kritériumok alapján kerültek a személyek kiválasztásra.
Válaszában a jegyző az alábbiakról tájékoztata lapunkat: “Cegléd Város Önkormányzata Képviselő-testületének a létszámcsökkentés  elrendeléséről szóló 52/2012. (III. 22.) Ök. határozata alapján a csökkentés nyolc személyt érint. Az érintett személyek munkaköréről nem áll módomban tájékoztatást adni, hiszen ezek megnevezése esetén maguk a személyek is beazonosíthatóak lennének, az ő nevük viszont a munkaadó és a munkavállaló közötti, nem nyilvános adatok körébe tartozik.
A kiválasztás összetett, hosszadalmas és bonyolult folyamatában elsődlegesen a törvényi védettségekre voltunk tekintettel, egyéb szempontokra vonatkozóan nem áll módomban tájékoztatást adni.” – szól a levél.
A csatolt március 22-i ülés jegyzőkönyvéből mindenesetre megtudható, hogy június 30-cal a Hatósági és az Okmányirodánál 1-1, a Pénzügyi Irodánál 2, a Közoktatási és Szervezési Irodánál pedig összesen 4 ember állása szűnik meg.
Informális adatok szerint az állások megszűnése ebben az évben 2 millió forint megtakarítást jelent majd a városnak. Ez töredéke annak, amit az önkormányzati bizottságok tagjainak fizetnek egy évben. Nem is beszélve a költségvetési vitában is előkerült külsős tanácsadóként, presztízs munkakörökben alkalmazott személyeknek kifizetett milliókról.

Hasonló hírek

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét

Friss híreink

274 milliót ad a kormány a kórház vizesblokkjaira

A kormány 274,5 millió forint támogatást ad a ceglédi...

Kamerával vadásztak

Többek között Cegléden tartotta akcióját a rendőrség – a...

Életmű díj

Nagy megtiszteltetés érte a ceglédi fotóséletet: a Magyar Fotóművészek...

Egy ceglédi vagon életútja

Az élet néha érdekes meglepetéseket produkál, olykor olyan helyeken...

Jakab István Csáky Andrásról

Sajtótájékoztatót tartott a Városházán Jakab István, a Ceglédi Roma...