1.8 C
Cegléd
2023. december 1. péntek
spot_img

Elbocsátások

Megkerestük Dr. Diósgyőri Gitta jegyzőt az elbocsátásra kerülő személyek számát, munkakörét tudakolva, illetve, hogy milyen kritériumok alapján kerültek a személyek kiválasztásra.
Válaszában a jegyző az alábbiakról tájékoztata lapunkat: “Cegléd Város Önkormányzata Képviselő-testületének a létszámcsökkentés  elrendeléséről szóló 52/2012. (III. 22.) Ök. határozata alapján a csökkentés nyolc személyt érint. Az érintett személyek munkaköréről nem áll módomban tájékoztatást adni, hiszen ezek megnevezése esetén maguk a személyek is beazonosíthatóak lennének, az ő nevük viszont a munkaadó és a munkavállaló közötti, nem nyilvános adatok körébe tartozik.
A kiválasztás összetett, hosszadalmas és bonyolult folyamatában elsődlegesen a törvényi védettségekre voltunk tekintettel, egyéb szempontokra vonatkozóan nem áll módomban tájékoztatást adni.” – szól a levél.
A csatolt március 22-i ülés jegyzőkönyvéből mindenesetre megtudható, hogy június 30-cal a Hatósági és az Okmányirodánál 1-1, a Pénzügyi Irodánál 2, a Közoktatási és Szervezési Irodánál pedig összesen 4 ember állása szűnik meg.
Informális adatok szerint az állások megszűnése ebben az évben 2 millió forint megtakarítást jelent majd a városnak. Ez töredéke annak, amit az önkormányzati bizottságok tagjainak fizetnek egy évben. Nem is beszélve a költségvetési vitában is előkerült külsős tanácsadóként, presztízs munkakörökben alkalmazott személyeknek kifizetett milliókról.

Előző cikk
Következő cikk

Hasonló hírek

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét

spot_img
spot_img

Friss híreink

Dobogós helyen a Szelektív Bemesek csapata

A Ceglédi Szakképzési Centrum Bem József Műszaki Technikum és...

Év főtere díj

A nagykőrösi Hősök tere lett a 𝗟egvirágosabb főtér. A...

Rémálom az irodai nyomtatás? Nem kell, hogy az legyen!

    A nyomtatók sajnos gyakran lehetnek az irodában a stressz...

Újra Kult Up-oztunk

Cegléden újra a Patkós Irma művészeti iskola látta vendégül...

Év tanára díjak

Átadták november 24-én az "Év tanára" elismeréseket. Matematika, irodalom...