17.5 C
Cegléd
2024. május 24. péntek
spot_img

Nekrológ – Dizseri Sándor (1924-2012)

Iskolánkban mindhárom tantárgyát tanította. 1955-ben a IV. a osztályt, 1959-ben a IV. c osztályt vitte érettségire, mint osztályfőnök. Tanítványaival a kapcsolata érettségi után sem szakadt meg. Sokszor keresték fel tanácsért érdi otthonában is. Osztálytalálkozókra mindig hívták, s azokon, ameddig tudott részt is vett. Diákjai szerették és tisztelték.  Kiegyensúlyozott, nagy szakmai tudású, jóindulatú, a gyerekek problémáit megértő pedagógus volt. Műveltsége, nyelvtudása, (németül, angolul, franciául és oroszul olvasott és írt) szakmai felkészültsége tekintélyt szerzett tanítványai és a szülők előtt is. Kellemes modora, előzékenysége, tapintatossága miatt a tantestület olyan tagja volt, akire már fiatalon felnéztek kollegái. 1956 őszén, amikor a gimnázium igazgatóját leváltották és a vezetést egy háromtagú tanári bizottságot vette át. Ő volt a tanári bizottság egyik tagja.
1964-ben munkája Érdre szólította, de a ceglédi Kossuth Gimnáziummal mindig tartotta a kapcsolatot. 1998/99es tanévben, amikor az iskola az alapításának 100. évfordulóját ünnepelte, több rendezvényen is részt vett.  1998. október 30-án avattuk az iskola előkertjében azt a kopjafát, amellyel az elhunyt tanárokra és diákokra emlékezünk. Az avatáson Ő is ott volt. Mától ez a kopjafa Dizseri Sándor tanár úrra is emlékeztet. A mellékelt kép akkor készült, mellette két jó kollegája a ma már elhunyt Velkey Imre és Velkey Pál is látható. 
Volt iskolájától rendszeresen kapott meghívókat és kiadványokat. Az utóbbiakat nagy becsben tartotta. Külön kezelte ezeket a könyveket, melyeket gyakran forgatott. Biztatta a sorozat szerkesztőjét további kiadványok megjelentetésére.
Dizseri Sándor tanár úr földi maradványait családja, barátai, egykori tanítványai és kollegái kisérték utolsó útjára 2012. április 10-én Érden a Battai úti temetőben.  Koporsóját kilenc éve meghalt fia, Tamás mellé helyezték. Nyugodjon békében!

Hasonló hírek

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét

spot_img
spot_img

Friss híreink

Milliókkal húzta le idős áldozatát

A Ceglédi Járási Ügyészség vádat emelt egy nővel szemben,...

2024 végre az ingatlanpiac éve lesz?

    A gazdasági válság hatásai még mindig erősen érezhetőek egyes...

Mit kell tudni a falusi CSOK-ról?

    A különböző állami támogatások, kedvezményes hitelek népszerűsége az elmúlt...

Két világbajnoki aranyérem

WBL-WKL Nyílt Amatőr K-1/Muay-Thai/K-1 Light/Freeboxing/MMA Világbajnokság! 14 ország, 65 egyesület,...

Magyar Péter Cegléden

Május 18-án a piac előtt a Kossuth térre várta...