17.2 C
Cegléd
2024. március 4. hétfő
spot_img

Nagy utazás

Ettől kezdve négynapnyi londoni élmény várt ránk: Greenwich, a speciális földrajzi helyzetéről híres Old Royal Observatory múzeummal és a Tengerészeti Múzeummal. Tower, talán a leglátványosabb darabjaival: a királyi koronázási ékszerekkel és a Tower híddal. Madame Tussaud’s panoptikuma, a hírességek viaszszobraival. A London Eye, melyről madártávlatból is láttuk a nyüzsgő nagyvárost. A Westminster negyed az összes nevezetességeivel: a parlamenttel, Big Bennel, apátsággal, St. James Parkkal, a Trafalgar térrel és persze a Buckingham Patotával.
No meg a múzeumok! Ez első olvasatra nem egy nagy program: múzeumlátogatás. Mégis az volt. Láttuk a Natural History Múzeumban a természeti és őslénytani kiállítást (egyik teremben egy életnagyságú dínó mozgott, üvöltött a látogatókra). A Science Múzeum főleg a fiúkat kötötte le a sok technikai dologgal és az interaktív játékokkal. A British Múzeumban pedig -többek között- az egyiptomi múmiák vártak ránk. Érdekes volt látni a londoni iskoláscsoportokat is a különböző egyenruhákban, ahogy önállóan, vagy kisebb csoportokban jegyzeteltek, rajzoltak.
A sok komoly uticél mellett volt időnk egy kis lazításra is, egy délutánt az Oxford Streeten, a világ egyik leghíresebb bevásárló utcájában töltöttünk. Kipróbáltuk az angol órán tanult, de így élőben sokkal érdekesebb és izgalmasabb helyzeteket: köszönést, érdeklődést és valódi vásárlást. Leküzdöttük az angol aprópénz buktatóit – minél kisebb az érme, annál többet ér. A londoni tartózkodás gyorsan eltelt, de fájdalomdíjként még izgalmas hazaút várt ránk. Hazaúton megtekintettük Canterbury katedrálisát és rövid sétát tettünk a középkori hangulatú városkában, valamint Rochester régi várromjával búcsúztunk Angliától. A komp újra visszahozott bennünket a csatornán és éjjel értünk Párizsba. A kivilágított fővárosban egy rövid buszos városnézést tartottunk, lefotóztuk az Eiffel-tornyot és gyorsan ágyba bújtunk, mert egy izgalmas uticél még másnap várt ránk. Az egész szombatot Disneylandben töltöttük. Kipróbáltuk mindent: szellemvasutat, rakétakilövést, fejre állós hullámvasutat és nyugalmas hajókázást, ki-ki vérmérséklete szerint. Úgy elrepült a nap, mintha csak 1-2 óra lett volna.
Rengeteg élménnyel lettünk gazdagabbak és alig várjuk a következő mega-kirándulást.

Hasonló hírek

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét

Friss híreink

Négyből három győzelem

Négyből három győzelem a 12 fordulóban az asztaliteniszezőknél! Pest Vármegye...

Ipari park botrány

Rendkívüli testületi ülés, sajtótájékoztató, elbocsátás, rendőrségi feljelentés - tovább...

650 millió forint a semmiért?

Dr. Csáky András polgármesternek köszönhetően szinte az ürességtől kong...

Nem mindennapi jelenség Cegléden

Az INFOSTART oldala is beszámolt róla, magas pollentartalom okozta...

A képviselői munka kulcsa: bizalom és kommunikáció

Az önkormányzati választások felé közeledve jelen lapszámunkban Takátsné Györe...