2.7 C
Cegléd
2023. december 6. szerda
spot_img

Nagy utazás

Ettől kezdve négynapnyi londoni élmény várt ránk: Greenwich, a speciális földrajzi helyzetéről híres Old Royal Observatory múzeummal és a Tengerészeti Múzeummal. Tower, talán a leglátványosabb darabjaival: a királyi koronázási ékszerekkel és a Tower híddal. Madame Tussaud’s panoptikuma, a hírességek viaszszobraival. A London Eye, melyről madártávlatból is láttuk a nyüzsgő nagyvárost. A Westminster negyed az összes nevezetességeivel: a parlamenttel, Big Bennel, apátsággal, St. James Parkkal, a Trafalgar térrel és persze a Buckingham Patotával.
No meg a múzeumok! Ez első olvasatra nem egy nagy program: múzeumlátogatás. Mégis az volt. Láttuk a Natural History Múzeumban a természeti és őslénytani kiállítást (egyik teremben egy életnagyságú dínó mozgott, üvöltött a látogatókra). A Science Múzeum főleg a fiúkat kötötte le a sok technikai dologgal és az interaktív játékokkal. A British Múzeumban pedig -többek között- az egyiptomi múmiák vártak ránk. Érdekes volt látni a londoni iskoláscsoportokat is a különböző egyenruhákban, ahogy önállóan, vagy kisebb csoportokban jegyzeteltek, rajzoltak.
A sok komoly uticél mellett volt időnk egy kis lazításra is, egy délutánt az Oxford Streeten, a világ egyik leghíresebb bevásárló utcájában töltöttünk. Kipróbáltuk az angol órán tanult, de így élőben sokkal érdekesebb és izgalmasabb helyzeteket: köszönést, érdeklődést és valódi vásárlást. Leküzdöttük az angol aprópénz buktatóit – minél kisebb az érme, annál többet ér. A londoni tartózkodás gyorsan eltelt, de fájdalomdíjként még izgalmas hazaút várt ránk. Hazaúton megtekintettük Canterbury katedrálisát és rövid sétát tettünk a középkori hangulatú városkában, valamint Rochester régi várromjával búcsúztunk Angliától. A komp újra visszahozott bennünket a csatornán és éjjel értünk Párizsba. A kivilágított fővárosban egy rövid buszos városnézést tartottunk, lefotóztuk az Eiffel-tornyot és gyorsan ágyba bújtunk, mert egy izgalmas uticél még másnap várt ránk. Az egész szombatot Disneylandben töltöttük. Kipróbáltuk mindent: szellemvasutat, rakétakilövést, fejre állós hullámvasutat és nyugalmas hajókázást, ki-ki vérmérséklete szerint. Úgy elrepült a nap, mintha csak 1-2 óra lett volna.
Rengeteg élménnyel lettünk gazdagabbak és alig várjuk a következő mega-kirándulást.

Hasonló hírek

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét

spot_img
spot_img

Friss híreink

Napenergia Plusz Program Cegléden

A Magyar Közlönyben 2023. október 5-én kormányhatározat jelent meg...

Új laptopok a Táncsics Iskolában

Új fejezet kezdődött a Ceglédi Táncsics Mihály Általános Iskola...

A labdázók ismét kinyithatnak!

A Kúria december 6-án a Ceglédi Önkormányzat felülvizsgálati kérelmének...

Jótékonysági ruhaadomány iskolásoknak

Meleg ruhákat adott át adományként rászoruló diákok számára a...

Ne menj templomba karácsonykor!

Ti azért kutatjátok az Írásokat, mert azt gondoljátok, hogy...