8.4 C
Cegléd
2024. március 2. szombat
spot_img

Kormányképes alternatívát építene

A ceglédi lakossági fórumon Schiffer András elmondta, hogy azért járja az országot szeptember óta, hogy a 2014-es választásokat az ország minden részében kész csoportokkal várják. A  hálózatépítéssel szervezetileg és víziójában is kormányképes alternatívát kívánnak felmutatni.
A rendezvényen a helyi fidesz több potentátja jelen volt és nehéz kérdésekkel készültek. Szebeni Dávid, a Városfejlesztési kft ügyvezetője megkérdőjelezte a vidéki kiépítettség erejét és az agrárium valódi képviseletének esélyét az LMP-nél. Schiffer válaszában elmondta, hogy éppen a kistérségi építkezés ittlétének oka.
– Oligarcha szót egyre többet hallják a parlamentben, de az átlagember nem érti mit és kiket jelent? – tette fel a kérdést Tánczos Tibor, sajtóreferens. Válaszában Schiffer elmondta kikre gondolnak: – Gazdasági hatalmát politikai befolyásra alkalmazó személyek, például Nyerges Zsolt, Simicska Lajos. A két banda közt az a különbség, hogy a szocialisták nem bontották az alkotmányos rendet, csak fölé helyezték magukat, a fidesz viszont a törvényeket alakítja saját igényei szerint.
Fülöp Hajnalka a párt szövetségi politikájára kérdezett rá. – Az elmúlt 20 év politikai elitjét el kell hajtani – mondta Schiffer – nincs a parlamentben szövetségesünk, az emberekkel szeretnénk összefogni.
Az estén az alkotmányos minimum fogalma többször elhangzott a politikus szájából, mely az ellenzéki pártok összefogására alapot adhatna. Ezek között említette az egy kulcsos adó megszüntetését, a fidesz kormány menesztésének közös érdekét, a visszamenőleges törvény módosítások orvoslását. Az ügynöklisták kérdése is szóba került. Erre vonatkozó kérdésre az LMP első emberének véleménye, hogy a Fidesz és az MSZP együtt áll ellen a múlt felszámolásának.

Fotó: Kisfaludi István

Hasonló hírek

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét

Friss híreink

Ipari park botrány

Rendkívüli testületi ülés, sajtótájékoztató, elbocsátás, rendőrségi feljelentés - tovább...

650 millió forint a semmiért?

Dr. Csáky András polgármesternek köszönhetően szinte az ürességtől kong...

Nem mindennapi jelenség Cegléden

Az INFOSTART oldala is beszámolt róla, magas pollentartalom okozta...

A képviselői munka kulcsa: bizalom és kommunikáció

Az önkormányzati választások felé közeledve jelen lapszámunkban Takátsné Györe...

A játékosok szerint nincsenek tartozások

A Sportal.hu szerint a Ceglédi Kézilabda Klub SE „károsultjai”...