8.4 C
Cegléd
2024. március 2. szombat
spot_img

Tömegsporttól a művészetig

Mindkét iskola növendékei és tanárai nevében köszönjük a város vezetésének, hogy lehetőséget biztosítottak arra, hogy kiemelt városi rendezvényként ünnepelhettünk. Sebestyén Csaba táncművész, koreográfus a rendezvény utáni állófogadáson Ceglédet példaképül állította az ország többi városa elé: „Nagyon kevés helyen ünnepel ennyire színvonalasan és méltóságteljesen a táncos szakma ezen a napon! Mindenki példát vehet erről a városról és a Patkós Irma Iskoláról!”
Bálint Tibor szabómester és felesége is meghatódva beszélt arról, hogy milyen jó érzés volt nekik látni, hogy az általuk készített kalotaszegi viselet „méltó helyre került”.
A közönség viharos tapssal jutalmazta a kalotaszegi legényest, majd taps kísérte végig a teljes néptánc blokkot! Ez a taps őszinte volt! Mi, akik munkánkból adódóan rendszeresen találkozunk különféle tapsokkal, meg tudjuk különböztetni az „ímmel-ámmal” tapsot a „megszokásból” tapstól.
Az egész rendezvény légkörét a tánc iránti szeretet és alázat határozta meg. Köszönet illeti ezért a fellépő táncosokat és a felkészítő tanárokat, művészeket! 
Az első felvonás gondolati egységét Hegedűs Ágota alpolgármester szavai, a másodikét Lőrinc Katalin táncművész üzenete határozta meg.  A művésznő gondolataival köszönöm meg mindenki munkáját, aki a tánc ügyéért fáradozik.
„Kedves barátaim, attól még, hogy testi valómban nem Cegléden ünnepelek, (hanem éppen Pécsett teszek eleget pedagógusi kötelezettségeimnek), teljes szívemből ott vagyok veletek! Azt gondolom, kevés olyan intézménye van ennek az országnak, ahol ennyit tettek a szakmai minőség fejlesztésének érdekében, s ahol néhány év leforgása alatt ez akkora sikerrel járt volna, mint a Patkós Irma intézmény esetében. Ezért aztán mindig szívesen jövök Ceglédre!”

Hasonló hírek

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét

Friss híreink

Ipari park botrány

Rendkívüli testületi ülés, sajtótájékoztató, elbocsátás, rendőrségi feljelentés - tovább...

650 millió forint a semmiért?

Dr. Csáky András polgármesternek köszönhetően szinte az ürességtől kong...

Nem mindennapi jelenség Cegléden

Az INFOSTART oldala is beszámolt róla, magas pollentartalom okozta...

A képviselői munka kulcsa: bizalom és kommunikáció

Az önkormányzati választások felé közeledve jelen lapszámunkban Takátsné Györe...

A játékosok szerint nincsenek tartozások

A Sportal.hu szerint a Ceglédi Kézilabda Klub SE „károsultjai”...