16.8 C
Cegléd
2024. június 16. vasárnap
spot_img

Felsőoktatási ösztöndíjról is döntöttek a képviselők

Döntött a testület arról is, hogy együttműködési megállapodást kötnek a Váci Egyházmegyével a  Kőrösi úti és az Eötvös téri óvodával kapcsolatban. A harmadik tagóvoda, a Fűtőház utcai pedig ezen túl szervezetileg a Lövész utcai óvodához tartozik.
Mivel a beiratkozások során kiderült, hogy szükség van a férőhelyekre, az eredeti szándékkal szemben mégsem szüntetnek meg csoportot az Ady Endre utcai óvodában – döntött a képviselő-testület.
A képviselők elfogadták az önkormányzati gazdasági társaságok 2011. évi mérlegbeszámolóját, és a 2012. I. negyedévi beszámolóját is.
A testület döntésének nyomán július 1-től a Kossuth Művelődési Központ és Könyvtár gazdálkodással kapcsolatos feladatait az Óvodák Bölcsődék Gazdasági Hivatala látja el. A kiadások csökkentésének érdekében tett átszervezés három álláshelyet érint, ebből kettő átkerül az OBG-hoz és egy pedig megszűnik. A ,,bibliobusz” szolgáltatás sem működik tovább.
Biomassza alapú energia (távhő) termelés kialakításának irányába tett tájékozódó lépéseket az önkormányzat csütörtöki ülésén Rimóczi Gábor önkormányzati képviselő egyéni indítványa nyomán. Az együttműködés – melyről döntött a testület – célja az lenne, hogy tisztázza, a város számára megvalósítható-e előzetes költségek nélkül a biomassza alapú energiatermelés a távhőszolgáltatás területén. A megújuló alapú energiatermelés lehetőséget teremt arra, hogy a városi fogyasztók a jelenleginél alacsonyabb áron vehessék igénybe a távhőszolgáltatást, és összességében hosszabb távon is alacsonyabban tarthatók a szolgáltatás árai az emelkedő költségű földgáz alapú energiatermeléshez képest – emellett természetesen a környezetre gyakorolt hatásai is sokkal kedvezőbbek. A beruházásra – amennyiben erre sor kerül – KEOP (A Környezet és Energia Operatív Program) pályázatból lehet pénzt szerezni.
Bővülni fog a fizetős parkolóhelyek száma a városközpontban, ezzel együtt bizonyos forgalmi rend változások is várhatók majd. A változásnak egyrészt forgalomcsökkentési célja van, hogy egy élhetőbb és rendezettebb városközpont jöjjön létre, ugyanakkor ösztönözni kívánják ezzel a kerékpáros közlekedést, és csökkenteni a légszennyezettséget. További előnye lehet még, hogy a belvárosi lakók számára könnyebbé válik a parkolás, hiszen az ,,idegen” gépkocsik várakozási ideje jelentősen lecsökken – vagyis az üzletek közelében is könnyebben lehet majd parkolóhelyet találni.
A testület zárt ülésen döntött a Cegléd Város Pedagógiai Díja, valamint a Cegléd Város Egészségügyéért szakmai elismerés idei kitüntetettjéről. Előbbi díjat a pedagógus napon, utóbbit pedig a Semmelweis napon adják át.
A kérdések, interpellációk között Nagy Tamás (MSZP) képviselő a csatorna-beruházás II. ütemének 32,5 millió forintos kintlévőségének pótlásáról kérdezte a polgármestert, aki elmondta, hogy kérdéssel a lakás-takarékpénztári befizetések, illetve az ezekkel járó állami támogatás megérkezése után foglalkoznak majd, de a költségvetésben is különítettek el erre pénzt. A képviselők hosszan vitatkoztak a Rákóczi úti ostorfasorról, ami viharban veszélyessé válhat.

Hasonló hírek

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét

Friss híreink

274 milliót ad a kormány a kórház vizesblokkjaira

A kormány 274,5 millió forint támogatást ad a ceglédi...

Kamerával vadásztak

Többek között Cegléden tartotta akcióját a rendőrség – a...

Életmű díj

Nagy megtiszteltetés érte a ceglédi fotóséletet: a Magyar Fotóművészek...

Egy ceglédi vagon életútja

Az élet néha érdekes meglepetéseket produkál, olykor olyan helyeken...

Jakab István Csáky Andrásról

Sajtótájékoztatót tartott a Városházán Jakab István, a Ceglédi Roma...