25.9 C
Cegléd
2023. október 3. kedd
spot_img

Helyi ügyekben sem jobb a helyzet

Ezért új gazdaságpolitikára van szükség, mégpedig olyanra ami, erősít a helyi gazdasági együttműködéseket, mert ez lehet az egyik eszköze a leszakadó térségek megmentésének, a hátrányos helyzetű csoportok munkához juttatásának. Ez pedig azt jelenti, hogy mást kell csinálni, mint a mostani kormány, és máshogy kell csinálni, mint azt az elmúlt 22 évben csinálták! Tanulni kell az elmúlt két évtizedben elkövetett saját hibáinkból és mások hibáiból is. Ezért Párbeszéd a Nemzetért címmel vitasorozatot indítunk, hogy minél többen megismerjék az elképzeléseinket a Fidesz utáni időszakra! – fejtette ki Nagy Tamás.
A helyi ügyekben sem jobb a helyzet, mint országosan. – tért át helyi ügyekre a képviselő. Az önkormányzat gazdasági helyzete még mindig lesújtó, és sajnos az önkormányzati cégek is csúsznak lefelé. Ezt bizonyítja a Várvag Kft. 80 millió forintos hitele, melyhez a városnak kézfizető kezességet kellett vállalnia.
Ráadásul a Fidesz új munkahelyeket ígért, ezzel szemben itt Cegléden is állásokat szüntetnek meg! Sajnos még a minisztérium szakma érveit sem vették figyelembe, amikor a Művelődési Központnál megszüntették az önálló gazdálkodást és így munkahelyeket szüntettek meg!
A városvezetés elkészítette a fizetős parkolóhelyek bővítésével kapcsolatos koncepcióját, amely azt tartalmazza, hogy az eddigi ingyenes parkolóhelyek megszűnnek a városban! A terveik szerint 925 fizetős parkolóhely lesz a városban, és lakosoknak fizetniük kell például a Szabadság tér körül, a Szolnoki úton, a Selyem utcában, a Rákóczi úton  vagy a Kazinczy utcában is. Pedig ezek az új parkolóhelyek sok esetben iskola mellett vagy lakóházak körül vannak. Meggyőződésem, hogy ez nem más mint egy újabb megszorítás, amivel az elmúlt évek hibás gazdálkodását akarják foltozgatni. Ahelyett, hogy magukon kezdenék a takarékoskodást, és megszüntetnék az éves szinten több millióba kerülő kabinetfőnöki és gazdasági tanácsadó pozíciót az önkormányzatnál!

Hasonló hírek

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét

spot_img

Friss híreink

Egymilliót csaltak ki egy 80 éves nőtől

Egymilliót csaltak ki „óvadékra” a 80 éves nőtől azzal,...

Nemzetközi konferencia – ceglédi előadóval

Az alföld: Petőfi 200 konferenciát szerveztek a Vajdaságban szeptember...

Fűrészláncok, melyek kimagasló tulajdonságokkal rendelkeznek

    Ahhoz, hogy a különböző kerti munkákat gyorsan, hatékonyan és...

Halálfejes lepke Cegléden

Különleges rovar pihent meg Cegléden az Alszegi úton, az...

Hamarosan elkészül a futókör

Folyamatos fejlesztések zajlanak az Újváros szívében, a Vörösmarty téren,...