8.4 C
Cegléd
2024. március 2. szombat
spot_img

Te miben hiszel?

Egyre többen vannak azonban, akik nem szégyellik azt hogy hisznek. Nem is akármiben, hanem Jézus Krisztusban. Akik tudják, hogy őmiatta vagyunk a földön, ő akarta, hogy megszülessünk, mert szeret minket. Akik tudják, és hiszik, hogy minden ami csak történik velük Isten kezében van. Tőle jönnek az anyagi és a lelki javak. Hiszik, hogy semmi sem véletlen, hogy már akkor elképzelt, megtervezett minket az Isten, amikor mi még a szüleink terveiben sem voltunk. Tudta, milyen színű lesz a hajunk, a szemünk. Ismerte a szüleinket, tudta milyen körülmények közé születünk. Azt is tudja mik a problémáink, a bajaink (vajon mi tudjuk-e hogy mik az „igazi” bajaink?)
Református felekezeteinknél a hitről való beszéd, „bizonyságtétel” fiatalkorban a konfirmáció. Ez a keresztségben kapott megelőző isteni szeretetre a válasz. Egy-két éves felkészítő tanfolyam előzi meg, mert a gyermekeket tanítjuk, és felkészítjük az életre is. Sok tényanyagot kell megtanulniuk. Erről egy vizsga alkalmával számolnak be, aztán egy Istentisztelet keretében befogadjuk őket, mint egyenrangú gyülekezeti tagokat. Idén 14 fiatal tette le ezt a vizsgát.
Szomorúan emlékeztünk meg Farkas Szilviáról, aki ezzel a csapattal indult, de betegsége miatt nem fejezhette be a tanfolyamot. Tüdőtranszplantációs műtétje után a hosszan betegeskedett. Akkor még nem tudtuk, hogy azon az estén elmegy közülünk. De hisszük, hogy az Úr Isten kezében van.
Felnőttként is konfirmáltak többen ebben az évben. Ehhez „csak” egy 7-8 alkalmas előadássorozatot kell végighallgatni – ők az élet „tényanyagát” már megtanulták -, és eldöntheti, mindenki, hogy szeretne-e a Keresztyének nagy családjába tartozni Református Keresztyénként. Ők mind abban hisznek, hogy életük Krisztus tulajdona. Te miben hiszel?

További fotók Kisfaludi Istvántól a rendezvényről itt…

Hasonló hírek

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét

Friss híreink

Ipari park botrány

Rendkívüli testületi ülés, sajtótájékoztató, elbocsátás, rendőrségi feljelentés - tovább...

650 millió forint a semmiért?

Dr. Csáky András polgármesternek köszönhetően szinte az ürességtől kong...

Nem mindennapi jelenség Cegléden

Az INFOSTART oldala is beszámolt róla, magas pollentartalom okozta...

A képviselői munka kulcsa: bizalom és kommunikáció

Az önkormányzati választások felé közeledve jelen lapszámunkban Takátsné Györe...

A játékosok szerint nincsenek tartozások

A Sportal.hu szerint a Ceglédi Kézilabda Klub SE „károsultjai”...