1.8 C
Cegléd
2023. december 1. péntek
spot_img

Könyvbemutató a Sportmúzeumban

Értéke a könyvnek az is, hogy első ízben került összefoglalásra a judo paralimpiai szereplésének története. Kellő módon illeszkedik egymáshoz a magyar judo sport és a sportág ceglédi fejlődésének eredményekben kifejezett  párhuzama. Az „Új judo kisenciklopédia” tankönyv és egyben történelmi rávezetés ennek a hihetetlenül népszerű és Cegléden is gyökeret eresztő sportágra.
Bár a szerzők név szerint jelölik a CVSE nemzetközi szinten is „befutott” kiválóságait, nem ártott volna őket fotóval kisérve, példaképként kiemelni. Mindez az utánpótláskorú gyerekek példakép választásánál is sokat jelentett volna. Talán még vonatkoztatható arra a további 37 magyar bajnokra is, akik mindösszesen közel 100 magyar bajnoki címet gyűjtöttek már be.
A harcművészet ősi hagyományainak tanításai alapját képezik a mai judónak és ezt jól kifejezik a könyv egyes fejezetei. Az 1860-tól íródó történetéből kitűnik, a judo fegyelmezettséget, harcosságot és a szabályok szigorú betartását várja el a sportolóktól.
Cegléd büszke lehet ebbéli értékeire, az elmúlt 35 évre, ami során szakszerűen épült fel ennek a népszerű sportágnak a szervezete. Az „Új judo kisenciklopédia” 182 oldalon, ebben a történetben kalauzol el bennünket.

Fotók az eseményről Kisfaludi Istvántól itt…

Előző cikk
Következő cikk

Hasonló hírek

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét

spot_img
spot_img

Friss híreink

Dobogós helyen a Szelektív Bemesek csapata

A Ceglédi Szakképzési Centrum Bem József Műszaki Technikum és...

Év főtere díj

A nagykőrösi Hősök tere lett a 𝗟egvirágosabb főtér. A...

Rémálom az irodai nyomtatás? Nem kell, hogy az legyen!

    A nyomtatók sajnos gyakran lehetnek az irodában a stressz...

Újra Kult Up-oztunk

Cegléden újra a Patkós Irma művészeti iskola látta vendégül...

Év tanára díjak

Átadták november 24-én az "Év tanára" elismeréseket. Matematika, irodalom...