1.8 C
Cegléd
2023. december 1. péntek
spot_img

Száz év – kétszáz gyerek

Eljöttek az ünnepi alkalomra többen a régiek közül. Köszöntötték a korelnök Dr. Halász Mihályt (84), aki az egykori Kossuth SE, majd a CVSE kiváló csatára volt, egy időben pedig a Szegedi EAC NB I-es csapatának az erősségeként tisztelték. Sokan emlékeznek még Nagy Ferencre (68), akit „Nagyöcsiként” ismert meg a futballvilág Cegléden és később Szolnokon is. Ő 16 évesen tagja volt a Vasutas „egynek” a másodosztályban, majd tagja az akkori ifjúsági válogatottnak és a többször a „B” válogatottnak is. Rajtuk is sikeresebb volt Keresztúri András (45), aki nagy csapatok játékosaként vált ismerté és 20 alkalommal a válogatottban is szerepelt.
Haskó Attila a Restart CVSE elnökhelyettese, a szakosztály vezetője emléklapot és ajándékot adott át a díszvendégeknek. Elismerésben részesült Kiss Péter (72) is, aki közel hatvan éve szolgálja a labdarúgó sportot az egyesület keretei között.
A jól szervezett utánpótlás-nevelés a ceglédi labdarúgás jövőjének záloga, vélik a szakemberek. Ennek érdekében helyi összefogással, a TAO adózási lehetőség ésszerű kihasználásával lehetőség kínálkozik a szakmai- és működési feltételek javítására. Azt tervezik, hogy a Cegléden született és itt felfedezett, világhírű labdarúgóvá vált Zsengellér Gyula nevével fémjelzett  vonzáskörzeti utánpótlás nevelő bázist hoznak létre. Itt kiemelt hangsúlyt kapna a legtehetségesebb gyerekek összevont képzésének megszervezése.
Lehet, hogy éppen a szombati ünnepség legfiatalabb „aktív” résztvevője Kovács Kolos (7) is közöttük lesz néhány év múlva.

(Megjegyzés: Az eseményt magába foglaló NB II-es találkozón a Restart CVSE 2:1 arányban legyőzte az Orosháza csapatát.)

Fotók az eseményről Krizsán Ervintől és Takács Tamástól itt…

Előző cikk
Következő cikk

Hasonló hírek

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét

spot_img
spot_img

Friss híreink

Dobogós helyen a Szelektív Bemesek csapata

A Ceglédi Szakképzési Centrum Bem József Műszaki Technikum és...

Év főtere díj

A nagykőrösi Hősök tere lett a 𝗟egvirágosabb főtér. A...

Rémálom az irodai nyomtatás? Nem kell, hogy az legyen!

    A nyomtatók sajnos gyakran lehetnek az irodában a stressz...

Újra Kult Up-oztunk

Cegléden újra a Patkós Irma művészeti iskola látta vendégül...

Év tanára díjak

Átadták november 24-én az "Év tanára" elismeréseket. Matematika, irodalom...