1.8 C
Cegléd
2023. december 1. péntek
spot_img

A kulturált borfogyasztás példaértékű napja

– Most kezd beérni az az ismeretterjesztő-oktató munka, amit elkezdtünk a rendezvénnyel, az egykor lejáratott alföldi borok lassan visszanyerik az őket megillető helyet. – fejtette ki a Klément Családi borászat vezetője.
A Kökény és Fia Családi Borászatban – gyermeknap lévén – a családok legkisebbjeire is gondoltak. A szülőket a borok és kemencés lángos várták a frissen felavatott szaletli alatt, a csemetéket pedig óriáscsúszda és a Pacidoki Alapítvány jóvoltából lovaglás.
– Nagy öröm volt nekem a Nyitott Pince Nap két okból is. – avatott be minket tapasztalataiba Kökény Benő borász. – Egyrészt vendégeink olyan a finom borokat és ételeket, a hangulatos környezetet értékelő emberekből kerültek ki, akik nem kocsmának tartották, hanem élvezték ezt a borkultúrát népszerűsítő rendezvényt, a színvonalas és elegáns kiszolgálást. A másik örömem – talán mert magam is nagypapa vagyok – a sok-sok gyerek arcán látni az önfeledt örömet, ahogy jó érezték magukat nálunk.
A résztvevő nyolc ceglédi borászat és vendégeik azonban nemcsak egy szép napot szereztek egymásnak. A tapasztalatok szerint ugyanis a Nyitott Pince nap látogatóinak nagy része visszajár a finom, helyi nedűkért kedvenc borászataikba.

Előző cikk
Következő cikk

Hasonló hírek

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét

spot_img
spot_img

Friss híreink

Dobogós helyen a Szelektív Bemesek csapata

A Ceglédi Szakképzési Centrum Bem József Műszaki Technikum és...

Év főtere díj

A nagykőrösi Hősök tere lett a 𝗟egvirágosabb főtér. A...

Rémálom az irodai nyomtatás? Nem kell, hogy az legyen!

    A nyomtatók sajnos gyakran lehetnek az irodában a stressz...

Újra Kult Up-oztunk

Cegléden újra a Patkós Irma művészeti iskola látta vendégül...

Év tanára díjak

Átadták november 24-én az "Év tanára" elismeréseket. Matematika, irodalom...