22.5 C
Cegléd
2024. június 16. vasárnap
spot_img

A kulturált borfogyasztás példaértékű napja

– Most kezd beérni az az ismeretterjesztő-oktató munka, amit elkezdtünk a rendezvénnyel, az egykor lejáratott alföldi borok lassan visszanyerik az őket megillető helyet. – fejtette ki a Klément Családi borászat vezetője.
A Kökény és Fia Családi Borászatban – gyermeknap lévén – a családok legkisebbjeire is gondoltak. A szülőket a borok és kemencés lángos várták a frissen felavatott szaletli alatt, a csemetéket pedig óriáscsúszda és a Pacidoki Alapítvány jóvoltából lovaglás.
– Nagy öröm volt nekem a Nyitott Pince Nap két okból is. – avatott be minket tapasztalataiba Kökény Benő borász. – Egyrészt vendégeink olyan a finom borokat és ételeket, a hangulatos környezetet értékelő emberekből kerültek ki, akik nem kocsmának tartották, hanem élvezték ezt a borkultúrát népszerűsítő rendezvényt, a színvonalas és elegáns kiszolgálást. A másik örömem – talán mert magam is nagypapa vagyok – a sok-sok gyerek arcán látni az önfeledt örömet, ahogy jó érezték magukat nálunk.
A résztvevő nyolc ceglédi borászat és vendégeik azonban nemcsak egy szép napot szereztek egymásnak. A tapasztalatok szerint ugyanis a Nyitott Pince nap látogatóinak nagy része visszajár a finom, helyi nedűkért kedvenc borászataikba.

Hasonló hírek

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét

Friss híreink

274 milliót ad a kormány a kórház vizesblokkjaira

A kormány 274,5 millió forint támogatást ad a ceglédi...

Kamerával vadásztak

Többek között Cegléden tartotta akcióját a rendőrség – a...

Életmű díj

Nagy megtiszteltetés érte a ceglédi fotóséletet: a Magyar Fotóművészek...

Egy ceglédi vagon életútja

Az élet néha érdekes meglepetéseket produkál, olykor olyan helyeken...

Jakab István Csáky Andrásról

Sajtótájékoztatót tartott a Városházán Jakab István, a Ceglédi Roma...