9.3 C
Cegléd
2024. április 23. kedd
spot_img

Gimnazisták az Ability Parkban

Megkérdeztük tőlük, mit szeretnének a legjobban. Egyikük sem mondta azt, hogy meggyógyulni, hanem olyan egyszerű vágyaik voltak, mint  párt  találni maguknak vagy önálló életet élni. Ez az egyszerűség a Csodavárosnak minden játékában fellelhető volt. Az ABC-ben zöldségeket és gyümölcsöket válogattak szét, és ki kellett találnunk, hogy mi alapján. Mindenféle csoportosítási mód felmerült bennünk, hogy származás szerint, szín szerint, esetleg az egyik csoportban van valamilyen vitamin, míg a másikban nincs.  A gondolkodásunk bonyolultnak bizonyult, ugyanis a legegyszerűbb válasz volt a helyes, mégpedig az ábécé szerinti csoportosítás.  Érdekes volt számunkra az autizmussal élő emberek rendszerező gondolkodásmódja is, amelyet szintén játékos formában próbáltak számunkra érthetőbbé tenni.
Furcsa, de valahogy minden embernek, ott az Ability Parkban, van valami köze Ceglédhez. Esetleg városunkban lakott éveken keresztül, tanulmányait is itt folytatta, a környéken lakott vagy Cegléden született.
Három órán keresztül játszottunk velük, és jóval zárás után mentünk csak el. Ők összegyűlve ugyanazzal a szívélyességgel, ahogyan fogadtak, úgy búcsúztak el tőlünk. Mikor kiléptünk az ajtón, hosszan néztek utánunk. Míg nekünk csak egy délutánt kellett úgy leélnünk, mint nekik, ők egész életükben ezt teszik. Mi kiléphettünk az ajtón, hogy újra a látók, hallók, járni tudók világában lehessünk, de ők ott maradtak az Ability Parkban, ahol mi „csupán” egy élménnyel lettünk gazdagabbak, nekik viszont az életet jelenti.
Osgyáni Márta 9.b osztályos tanuló – Kossuth Lajos Gimnázium – Cegléd

Fotók a látogatásról itt…

ABILITY PARK
Az Ability Park a fogyatékos emberek élethelyzeteit szórakoztató és játékos formában bemutató interaktív élménypark. A látás-, hallás- és mozgássérült, autista és értelmi fogyatékos animátorok által bemutatott izgalmas játékokkal segítik a fogyatékos személyek beilleszkedését és elfogadását, tartalmas és örömteli élményt nyújtanak a látogatóknak.

Hasonló hírek

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét

spot_img

Friss híreink

FitKid sikerek

A Ceglédi Vasutas Sportegyesület FitKid szakosztályának tavaszi versenyszezonja Tiszakécskén...

Két Ungvári az olimpián

Családi olimpiára készül Ungvári Miklós ceglédi olimpikon. A olimpiai...

Gyányi-Túri díj

Az idei tanévben is megrendezésre került dr. Túri József...

Báger Dorina kivívta az Európa-bajnoki indulás jogát

Hétvégén két nemzetközi versenyen is szőnyegre léptek a ceglédi...

Ezeket a parkolási hibákat követik el legtöbbször a magyarok

A ceglédi rendőrség egy videóban foglalta össze az öt...