13.5 C
Cegléd
2024. április 23. kedd
spot_img

A KÓTA és a Kossuth Lajos Gimnázium együttműködése

Hogy a diákok hogyan vélekedtek a pályázati tevékenység keretében finanszírozott énekkari foglalkozásokról, Mészáros Boglárka 11. b osztályos tanuló írásából tudhatják meg, amely a következő sorokban olvasható.
„A 2011-2012-es tanév első énekkari próbáján Soltészné Lédeczi Judit tanárnő, a kórus karnagya fontos bejelentést tett. Tudatta velünk, hogy a leánykar részt vesz egy pályázaton, melynek neve: Kórus- és népzenei hagyományok ápolása. Kíváncsiság vegyes izgatottság kerített hatalmába mindnyájunkat. Elképzelésünk sem volt, hogy milyen lesz majd a pályázat részesének lenni. A tanárnő ezért részletezte a projektet, amelynek célja, hogy a KÓTA mint ernyőszervezet (mint szervező), zenei témájú szabadidős foglalkozásokat (kórus, zenei verseny, témanap, témahét, tehetséggondozás, népzenei tábor, kórustábor) biztosítson a pályázatban részt vevő partner oktatási-nevelési intézményeik diákjainak számára. A szabadidő tartalmas eltöltése mellett a KÓTA reményei szerint a zenével való szorosabb kapcsolattartásra is alkalmat ad a gyerekeknek.
A projekt során az énekkar új Kóruskönyveket is kapott, amelyekből sok érdekes és gyönyörű szép dalt tanultunk meg. Havonta kellett jelenléti ívet aláírnunk és csoportfotózást tartanunk, amelyeken mindenki szívesen vett részt. Az év folyamán előfordult, hogy a végzős diákok az érettségi előtt egy nappal vagy aznap délután is bejöttek a próbákra. Néhányan betegen is bejártak azért, hogy segítsék ezzel az énekkar pályázaton való szereplését.
Befejezésül csak annyit szeretnék mondani, hogy büszke vagyok rá, hogy immáron a harmadik éve vagyok a kórus tagja és megtiszteltetés volt számomra, hogy részese lehettem annak a 20 embernek, akiket Judit néni nevezett a pályázatra.”
A projekt az Európai Unió támogatásával, az Európai Szociális Alap társfinanszírozásával valósult meg.

Hasonló hírek

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét

spot_img

Friss híreink

FitKid sikerek

A Ceglédi Vasutas Sportegyesület FitKid szakosztályának tavaszi versenyszezonja Tiszakécskén...

Két Ungvári az olimpián

Családi olimpiára készül Ungvári Miklós ceglédi olimpikon. A olimpiai...

Gyányi-Túri díj

Az idei tanévben is megrendezésre került dr. Túri József...

Báger Dorina kivívta az Európa-bajnoki indulás jogát

Hétvégén két nemzetközi versenyen is szőnyegre léptek a ceglédi...

Ezeket a parkolási hibákat követik el legtöbbször a magyarok

A ceglédi rendőrség egy videóban foglalta össze az öt...