0.5 C
Cegléd
2023. december 7. csütörtök
spot_img

Sikeres vizsgákkal zárult a tanév és a színházi évad!

Június 8-án és 9-én vizsgáztak színészeink. Molnár Piroska Kossuth-díjas színművész, a nemzet színésze volt a vizsgaelnöke és Andai Katalin színművész a kamarai képviselő. Fekete Péter című zenés darabbal vizsgáztak jelöltjeink. A gondviselésnek és diákjaink felkészültségének köszönhetően félelmeink nem valósultak meg. Ugyanis tartottunk attól, hogy a darabválasztás szerencsétlenséget hoz ránk.  A térségi bemutatókon ugyanis mindig valami váratlan technikai akadállyal kellett szembesülnünk. A vizsga gördülékenyen és színvonalasan zárult. A két nap alatt csak jó és jeles osztályzatok születtek. A színészképzést is érintik a változások. Ebben az évben megszűnt a régi segédszínészképzés, az úgynevezett színész II szak. Szeptembertől érettségi után csak a színházi-filmszínész szakra lehet jelentkezni.
Örömmel tájékoztatjuk olvasóinkat arról, hogy a szakközép iskolai 9. és 10. osztály is sikeresen zárta a tanévet. A 10. és 11. évfolyamon szeptembertől kezdetét veszi a párhuzamos művészeti képzés. Táncosoknál (színházi táncos, modern táncos) a dráma tagozatosoknál pedig a színházi és filmszínész szakmai oktatás keretében szerezhetik meg művészeti végzettségüket. Ennek az új struktúrának köszönhetően érettségi után csak egy illetve két évet kell a szakképzésben eltölteniük.
Köszönjük mindenkinek a segítséget! Tanárainknak és művészeinknek különösen hálásak vagyunk áldozatos munkájukért, külön köszönjük Szabóné Danicskó Erzsébetnek, a Török János Szakképző Iskola igazgatójának, Koglerné Hernádi Ágnesnek, a Kossuth Művelődési Központ igazgatójának, Hegedűs Ildikónak a fittnes stúdió tulajdonosának, hogy ebben az évben is mindenben támogattak bennünket.
Végzett táncosaik és színészeink szakmai sikeréhez az is nagymértékben hozzájárult, hogy Cegléd város önkormányzata, valamint Albertirsa, Ceglédbercel, Csemő, Jászkarajenő, Kőröstetétlen, Nyársapát, Törtel képviselő testületei és művelődési házai rendszeres fellépési lehetőséget biztosítottak a számukra.

Hasonló hírek

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét

spot_img
spot_img

Friss híreink

Mutatjuk, milyen típusú művirágok vannak a boltokban!

    Az élő virágnak megvan a varázsa, ám nem mindenki...

Retró stílus a konyhában: ezekkel a készülékekkel dizájnos lehet az otthonunk

    A konyha szinte minden esetben a lakás egyik legfontosabb...

A cellaformázástól a diagramok beillesztéséig

    Te jól ismered a táblázatkezelőt? Használod a munkád során?...

A tökéletes éjjeli fény gyermekek számára

    Némely babaszoba-kiegészítők kiválasztása rendkívül egyszerű, azonban vannak olyanok, melyeket...

Innovációk az otthon védelmében

    A biztonság olyan érték, amelyre mindannyian nagy figyelmet fordítunk....