23.1 C
Cegléd
2023. szeptember 23. szombat
spot_img

Nyárfás Miska Törtelen

2004-ben az akkoriban megalakuló Törteli Gazdák Vendégváró Egyesületének egyik összejövetelén vetette fel Nagy István azt az ötletet, hogy élesszük újjá  a falusi színjátszást, méghozzá olyan formában, hogy ne épületben, hanem szabadtéren, tanyasi környezetben tartsuk az előadásainkat. A jelenlévő lelkes csapat azonnal áldását adta az ötletre és elkezdődött a színtársulat szerveződése. Ehhez jött egy mindenki által ismert és kedvelt darab, az Indul a bakterház feldolgozásának ötlete. Végeredmény a “Bendegúz játékok” lett, melyet 2004. augusztusában mutattunk be egyesületi elnökünk,Czeróczki Tünde tanyájának udvarán. Ezt követő években sok alkalommal játszottuk a darabot helyben és más településeken is. Különösen jó kapcsolatunk alakult ki Bugaccal, ott többször is jártunk.
A társulat második előadása a Matyi, a Ludasból volt, melyhez apropót adott az is, hogy Törtel külterületén létezik Ludas dűlő, ahol hajdanán, a tanyasi iskolában szintén volt hagyománya a színjátszó körnek. Nagy sikere volt ennek a darabnak is, az egyik előadásunkon a nézők száma majdnem elérte az 1000 főt.
A tanyaszínház társulata 2 év után most újabb színdarabbal áll a közönség elé. Úgy döntöttünk a „Nyárfás Miska” lesz a harmadik! Ez a darab a Mágnás Miska című Szirmai Albert magyar operett adaptációja. Ki ne emlékezne a híres magyar operett filmfeldolgozására. Pixi gróf és Mixi gróf botlásaira, Rolla grófkisasszony és Baracs mérnök szerelmére, a kleptomániás nagymamára, a főúri modorral megáldott Korláthy grófra és feleségére, Stefániára. A kutya-macska szerelemben lévő Marcsára és Miskára, Baracs apjára és a mindig utazó Eleméry grófra.
Nyárfás Miska történetét a tanyaszínház nézői elé tárjuk 2012. július 7-én, új helyszínen a törteli vadászház udvarán. Nagy feladat ez, hisz amatőr színtársulat lévén a különböző korú, foglalkozású és sokféle elfoglaltsággal bíró tagokkal még próba időpontot is nehéz összeegyeztetni. Ennek ellenére lelkesen és jókedvűen próbálunk, díszletet tervezünk, jelmezeket varrunk, énekelni és táncolni tanulunk, hogy közösségünk egy felejthetetlen előadáson vehessen részt.
Szeretettel várunk mindenkit, aki a színjátszás amatőr műfaját is kedveli és egy vidám kora estét szeretne eltölteni vidéki környezetben. Bővebb információk: www.tanyaszinhaz.hu

Hasonló hírek

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét

spot_img

Friss híreink

Kávézás Ceglédért

Nagykövete lett Swimathon  adománygyűjtő kampánynak Kottes Anikó a FECSKE...

Ceglédi férfit keres a rendőrség

"Rendkívül szimpatikus arcú" ceglédi férfit keres lopás miatt a...

Mindennapi fényvédelmünk

  Tudtad, hogy a nap ultraviola, más néven UV-sugárzása igen...

Az épületek hőszigetelése elengedhetetlen

    A növekvő energiaárak és rezsiköltségek, illetve az otthonok komfortja...

Napi hírek egy helyen: ezt az oldalt elég követned a maximális tájékozottsághoz

    Bár már lecsengőben a klasszikus nyaralós szezon, de még...