2.3 C
Cegléd
2023. november 29. szerda
spot_img

Egy konténer nem elég

A panaszokkal megkerestük az illetékes Ceglédi Önkormányzatot, kérdéseinkre Tótin Lóránt, kabinetvezető, az önkormányzat “szemétüggyel” foglalkozó képviselője válaszolt: – A város közel két évtizede fizeti a költségeit annak, hogy ahol nem megoldható a háztól történő elszállítás a közlekedési viszonyok miatt, ott konténereket helyezzünk el. Ez összesen 5 helyszínt érintett, nemcsak az Ugyerban, de a Budai úton, a Külső-Kátai úton és az Akácos utcán is – adott tájékoztatást az előzményekről Tótin Lóránt. – Sok lakossági megkeresés után tavaly nyáron felülvizsgáltuk – az Ökovíz, a Pénzügyi Iroda és a helyi képviselők bevonásával – a szemétgyűjtők elhelyezését, mert látható volt, hogy sajnos nemcsak az ott lakók, hanem mások is odahordták a szemetüket. Pedig csak azoknak kellene, hogy hozzáférhető legyen ez a lehetőség, akiknek a szemétszállítást máshogy nem tudjuk megoldani. Tavaly változtattunk a rendszeren: az Ugyerben az iskolához helyeztük az egyik, megszüntettük a 22. dűlőnél a másik gyűjtőt, a Budai úton áthelyeztük a konténereket, az Akácos úti terület pedig bekapcsolódott a házhoz menő szállításba.
Az Ugyerra térve, nem mondom, hogy ez az ideális megoldás, de sajnos fizikailag lehetetlen, hogy visszaállítsuk az eredeti állapotot. A boltnál található szemétgyűjtő hely rengeteg problémát okozott, gyakorlatilag lerakóvá változott, hordta a szemetet a szél. A mostani felülvizsgálat eredményeképp viszont azt kezdeményeztük, hogy az iskolánál lévő konténert kettő helyett háromszor ürítse a szolgáltató hetente.
Ahhoz, hogy az így kialakított rendszer működőképes legyen, fontos a polgárok együttműködése is. A konténert használó, külterületen élőktől azt kérjük, hogy ügyeljenek a konténer és környéke tisztaságára. A város más részein élőktől, és egyes válllalkozóktól pedig azt várjuk el, hogy ne hordják a szemetüket ezekbe a konténerekbe, mert ezzel az ott élők helyzetét lehetetlenítik el.

Hasonló hírek

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét

spot_img
spot_img

Friss híreink

Rémálom az irodai nyomtatás? Nem kell, hogy az legyen!

    A nyomtatók sajnos gyakran lehetnek az irodában a stressz...

Újra Kult Up-oztunk

Cegléden újra a Patkós Irma művészeti iskola látta vendégül...

Év tanára díjak

Átadták november 24-én az "Év tanára" elismeréseket. Matematika, irodalom...

Nemzetközi siker

A Ceglédi VSE utánpótlás birkózói hétvégén Norvégiában nemzetközi kötöttfogású...

Rendőrségi razzia

A napokban közel 600 sebességtúllépést rögzítettek Pest vármegyében. A...