25.3 C
Cegléd
2023. szeptember 22. péntek
spot_img

Nem őrültség, squash!

Squash: Két játékos zárt helyiségben ütöget egy apró és gyors labdát. Előnye, hogy minden izmot rövid idő alatt átmozgat. Hátránya, hogy bárki függővé válhat, már az első játszma után is! Kívülállóként az ember azt gondolná, micsoda őrültség: egy órán át egy zárt kalitkában falnak ütögetni egy gumilabdát, no és még fizetni is érte. Mi lehet ebben jó?
Nemhogy őrültség, de az egyik legélvezetesebb játék a squash. Menedzsersport – tartja róla a közhiedelem, pedig a hazai squashklubok egyre-másra igazolják, már nem csak a menedzserek körében népszerű ez a velejéig angolszász játék.
Azon kívül, hogy fizikailag teljesen átmozgat, teljes koncentrációt igényel, így kizárod a külvilágot, és elfelejted a hétköznapi gondokat, majd egy óra játék után felszabadult, kellemesen fáradt játékosként távozol a pályáról. Minden másodpercben figyelni kell ahhoz, hogy a partnerünknek váratlan helyzeteket teremtsünk.
Barátoddal, vagy felkészült edzővel vezetheted le a felgyülemlett feszültséget, egy óra alatt pedig akár 1000 kalóriát is el lehet égetni! Ezzel szemben intenzív futással, kerékpározással, vagy Spinning órán csak 700-at. Azt sem szabad elfelejteni, hogy a Squash játék, míg a többi, korábban felsorolt mozgásforma monoton erőpróba, főleg ilyen melegben. Fejleszti az állóképességet, javítja a mozgáskoordinációt, és biztosan okoz olyan helyeken izomlázat, ahol eddig még sosem volt. Nem utolsósorban nagyon jó felkészülés lehet a popsi szépségversenyre is!
Hiperaktív, mindig mozgásban lévő gyerekeknek, szárnyaikat próbálgató fiataloknak, és feszült, életunt felnőtteknek ajánlom, akik kihívást keresnek, vagy még nem találták meg a számukra ideális mozgásformát. Játékra fel!
Fotó: Pákozdi Zoltán – A legeredményesebb cegléd játékos: Pákozdi Roland

Hasonló hírek

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét

spot_img

Friss híreink

Kávézás Ceglédért

Nagykövete lett Swimathon  adománygyűjtő kampánynak Kottes Anikó a FECSKE...

Ceglédi férfit keres a rendőrség

"Rendkívül szimpatikus arcú" ceglédi férfit keres lopás miatt a...

Mindennapi fényvédelmünk

  Tudtad, hogy a nap ultraviola, más néven UV-sugárzása igen...

Az épületek hőszigetelése elengedhetetlen

    A növekvő energiaárak és rezsiköltségek, illetve az otthonok komfortja...

Napi hírek egy helyen: ezt az oldalt elég követned a maximális tájékozottsághoz

    Bár már lecsengőben a klasszikus nyaralós szezon, de még...