20.3 C
Cegléd
2024. július 20. szombat
spot_img

Drámatábor Gombán

Gomba Monortól 6 km-re található festői szépségű község. Idei évtől a település kulturális életét egy ceglédi művelődésszervező alakítja, Détári-Lukács Ágnes, aki a falu életében (és a sajátjában is) a nyáron először szervezett dráma és színjátszó tábort. A ceglédi kulturális kapcsolatnak köszönhetően a Kossuth Művelődési Ház színjátszó szakköröseinek pár tagja  – név szerint: Krizsán Barnabás, Bigazzi Silvio és Simon Vivien – is részt vettek a július 2-6-ig tartott táborban, az új gombai Rendezvényházban.
A tábor vezetője Spenger Réka színész, drámapedagógus volt. A programban szerepeltek szituációs-, improvizációs játékok, színpadi mozgás, beszédtechnika, drámajáték, dramaturgia, önismereti játékok, mandalafestés. A szakmai munkát és a szerdai napot erősítette Kőhalmi Ferenc ceglédi bűvész, artista, aki rövid műsora után bűvész trükköket tanított a táborosoknak egyszerű háztartásban megtalálható eszközökkel (műanyag pohár és szalvéta).
A drámatábor több volt, mint színjátszó tábor, csapattá és baráti társasággá kovácsolt két különböző helyen élő, különböző gondolkodású, mentalitású, különbözően drámázó gyerekcsoportot. A tábor részvételi díj szempontjából is indulhatna „leg” címért. Az Emberi Erőforrások Minisztériuma és a Nemzeti Család- és Szociálpolitikai Intézet által kiírt és elnyert pályázati támogatásból sikerül az eredetileg meghirdetett részvételi díjtól kedvezőbb összeg (az egész hétre 3.500 Ft) befizetése mellett igénybe venni. Köszönjük a támogatást! Köszönjük, hogy ott voltatok!
Jövőre, veletek, ugyanott…
(Fotók: www.gomba.hu, http://www.anidefotok.blogspot.hu/p/esemenyfotok.html)

 

Hasonló hírek

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét

Friss híreink

„Lerúgták a biciklijéről a fogyatékos srácot”

Megtámadtak egy fogyatékos fiatalt Cegléden a Nagykőrösi úton –...

Másodrendű állampolgárok Cegléden

Miért vagyunk másodrendű állampolgárok Cegléden? Avagy csak a pénzünk...

Legjobb Otthon Ingatlaniroda

Új ingatlaniroda nyílik Cegléden a Kossuth Ferenc utca elején....

Páros portré a megbántottságról

A hetvenes években Cegléd főterén Bakányi Gyula festőművész gyakran...

55 éve zárta be kapuit a Vízjárási iskola

A szoljon.hu oldalon jelent meg írás a Törtel külterületén...