8.4 C
Cegléd
2024. március 2. szombat
spot_img

Drámatábor Gombán

Gomba Monortól 6 km-re található festői szépségű község. Idei évtől a település kulturális életét egy ceglédi művelődésszervező alakítja, Détári-Lukács Ágnes, aki a falu életében (és a sajátjában is) a nyáron először szervezett dráma és színjátszó tábort. A ceglédi kulturális kapcsolatnak köszönhetően a Kossuth Művelődési Ház színjátszó szakköröseinek pár tagja  – név szerint: Krizsán Barnabás, Bigazzi Silvio és Simon Vivien – is részt vettek a július 2-6-ig tartott táborban, az új gombai Rendezvényházban.
A tábor vezetője Spenger Réka színész, drámapedagógus volt. A programban szerepeltek szituációs-, improvizációs játékok, színpadi mozgás, beszédtechnika, drámajáték, dramaturgia, önismereti játékok, mandalafestés. A szakmai munkát és a szerdai napot erősítette Kőhalmi Ferenc ceglédi bűvész, artista, aki rövid műsora után bűvész trükköket tanított a táborosoknak egyszerű háztartásban megtalálható eszközökkel (műanyag pohár és szalvéta).
A drámatábor több volt, mint színjátszó tábor, csapattá és baráti társasággá kovácsolt két különböző helyen élő, különböző gondolkodású, mentalitású, különbözően drámázó gyerekcsoportot. A tábor részvételi díj szempontjából is indulhatna „leg” címért. Az Emberi Erőforrások Minisztériuma és a Nemzeti Család- és Szociálpolitikai Intézet által kiírt és elnyert pályázati támogatásból sikerül az eredetileg meghirdetett részvételi díjtól kedvezőbb összeg (az egész hétre 3.500 Ft) befizetése mellett igénybe venni. Köszönjük a támogatást! Köszönjük, hogy ott voltatok!
Jövőre, veletek, ugyanott…
(Fotók: www.gomba.hu, http://www.anidefotok.blogspot.hu/p/esemenyfotok.html)

 

Hasonló hírek

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét

Friss híreink

Ipari park botrány

Rendkívüli testületi ülés, sajtótájékoztató, elbocsátás, rendőrségi feljelentés - tovább...

650 millió forint a semmiért?

Dr. Csáky András polgármesternek köszönhetően szinte az ürességtől kong...

Nem mindennapi jelenség Cegléden

Az INFOSTART oldala is beszámolt róla, magas pollentartalom okozta...

A képviselői munka kulcsa: bizalom és kommunikáció

Az önkormányzati választások felé közeledve jelen lapszámunkban Takátsné Györe...

A játékosok szerint nincsenek tartozások

A Sportal.hu szerint a Ceglédi Kézilabda Klub SE „károsultjai”...