-2.2 C
Cegléd
2023. november 29. szerda
spot_img

Drámatábor Gombán

Gomba Monortól 6 km-re található festői szépségű község. Idei évtől a település kulturális életét egy ceglédi művelődésszervező alakítja, Détári-Lukács Ágnes, aki a falu életében (és a sajátjában is) a nyáron először szervezett dráma és színjátszó tábort. A ceglédi kulturális kapcsolatnak köszönhetően a Kossuth Művelődési Ház színjátszó szakköröseinek pár tagja  – név szerint: Krizsán Barnabás, Bigazzi Silvio és Simon Vivien – is részt vettek a július 2-6-ig tartott táborban, az új gombai Rendezvényházban.
A tábor vezetője Spenger Réka színész, drámapedagógus volt. A programban szerepeltek szituációs-, improvizációs játékok, színpadi mozgás, beszédtechnika, drámajáték, dramaturgia, önismereti játékok, mandalafestés. A szakmai munkát és a szerdai napot erősítette Kőhalmi Ferenc ceglédi bűvész, artista, aki rövid műsora után bűvész trükköket tanított a táborosoknak egyszerű háztartásban megtalálható eszközökkel (műanyag pohár és szalvéta).
A drámatábor több volt, mint színjátszó tábor, csapattá és baráti társasággá kovácsolt két különböző helyen élő, különböző gondolkodású, mentalitású, különbözően drámázó gyerekcsoportot. A tábor részvételi díj szempontjából is indulhatna „leg” címért. Az Emberi Erőforrások Minisztériuma és a Nemzeti Család- és Szociálpolitikai Intézet által kiírt és elnyert pályázati támogatásból sikerül az eredetileg meghirdetett részvételi díjtól kedvezőbb összeg (az egész hétre 3.500 Ft) befizetése mellett igénybe venni. Köszönjük a támogatást! Köszönjük, hogy ott voltatok!
Jövőre, veletek, ugyanott…
(Fotók: www.gomba.hu, http://www.anidefotok.blogspot.hu/p/esemenyfotok.html)

 

Hasonló hírek

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét

spot_img
spot_img

Friss híreink

Rémálom az irodai nyomtatás? Nem kell, hogy az legyen!

    A nyomtatók sajnos gyakran lehetnek az irodában a stressz...

Újra Kult Up-oztunk

Cegléden újra a Patkós Irma művészeti iskola látta vendégül...

Év tanára díjak

Átadták november 24-én az "Év tanára" elismeréseket. Matematika, irodalom...

Nemzetközi siker

A Ceglédi VSE utánpótlás birkózói hétvégén Norvégiában nemzetközi kötöttfogású...

Rendőrségi razzia

A napokban közel 600 sebességtúllépést rögzítettek Pest vármegyében. A...