28.2 C
Cegléd
2024. június 25. kedd
spot_img

Lecsófesztivál Nyársapáton

A gyerekeknek a nap folyamán kézműves foglalkozás, népi játékok, arcfestés, lufi hajtogatás állt a rendelkezésükre, és az ÖKOVÍZ Kft. vízzel kapcsolatos játékai, óriás darts és légvár, valamint póni lovaglás is várta a kicsiket. A Szarka kúria múzeumi termeiben ismerkedhettek az érdeklődők Nyársapát múltjával. A Lecsórádió „munkatársai” riportokkal szórakoztatták és tájékoztatták a fesztivál résztvevőit. Bemutatót tartottak a főző csapatként is jelen lévő Kék Nefelecs Rögbi Klub játékosai.
A lecsófesztivál legjobban várt eseményére, a főzőverseny eredményhirdetésére 16 órakor került sor. Minden csapat kapott elismerést, egyetlen csapat sem távozott ajándék nélkül Nyársapátról. A szakavatott zsűri kiemelte, hogy minden lecsó igazán finom volt, senki sem sózta el ételét, és az évek folyamán egyre emelkedett a színvonal. Igazán kiemelkedő ételkülönlegességeket is kóstolhattak, és a 26 csapat 26 féle ételt tett az asztalukra. A legötletesebb csapatnév címet a „Bermuda ∆ „csapata nyerte el. A zsűri a legötletesebb receptért – ami egy hagyományos cigány lecsó volt, a „Rántott hagyma” néven indult ceglédi Jakab családot díjazta. A legötletesebb öltözékért a Bonduelle „Lecsókolom a rúzst a szádról” csapatát, a legötletesebb tálalás, terítésért a Nagykőrösi Motorosok „Mocisok” csapatát díjazta. A III. helyezett a húsos, tócsnis lecsójával a ceglédi „Juhász Team” csapata lett. A II. helyezést egy helyi csapat, a „Nyársapát Jércikéi” nyerték csirkés, gerslis lecsójukkal. I. helyezést ért el, vagyis a legjobbnak ítélte a szakértő zsűri a Ceglédbercelről érkezett „Macskafogó” csapat bélszínes, libamájas, sokféle zöldséggel tarkított fantasztikus lecsóját.
Minden csapat kitett magáért, sokat dolgoztak, de elmondásuk szerint inkább szórakoztak, jól érezték magukat az egész nap folyamán. Ehhez mi, a szervezők különböző programokkal járultunk hozzá.
A lecsófesztivál színpadán köszönthettük Nusikát, aki magyar nótákkal szórakoztatta a közönséget. Felléptek nálunk a Tetz Alapművészeti Iskola nyársapáti táncosai, Nyúl-Tóth György, a nagykőrösi mozgáskorlátozott egyesület tagja, a helyi óvodások, akiknek tánctudását több alkalommal csodálhattunk, a Nyársapáti Népdalkör, a Nyugdíjas  Klub tagjai, a Felnőtt Énekkar, a Felnőtt Tánccsoport, a Cool Style 90’ nyársapáti leányai, és a Ceglédberceli Német Nemzetiségi Kultúregyesület táncosai is elkápráztatták vendégeinket. A Nyugdíjas Tánccsoport tagjainak energiája, aktivitása lenyűgöző, irigylésre méltó.
Természetesen nemcsak amatőr csoportjaink magas színvonalú előadásait nézhettük, vendégünk volt a Patkós Irma Színház zenés összeállítással, egy fiatal színésznő, énekes-harmonikaművész, Emily, és a Dred & Doris együttes is, Mindhárom csapat nagy sikert aratott, fellépésüket hatalmas tapssal jutalmazta a lecsófesztivál közönsége. A hajnali 2 óráig tartó programunkat Holló István retro diszkója zárta. Ilyen sokszínű, vidám, sok látogatót vonzó, és mégis családias hangulatú rendezvény létrehozásához nagyon sok segítő kézre, és támogatókra is szükség van, amit mindenkinek, minden segítőnek, közreműködőnek hálásan köszönünk. Támogatta  rendezvényünket a Bonduelle Nagykőrös, a Pátria Takarékszövetkezet, az ÖKOVÍZ Kft, Kis Miklós polgármester úr, Godó Norbert, és Füle Dénes családi borászata.
Reméljük, hogy jövőre ismét találkozunk!

Képes riportunk megtekinthető ITT

Hasonló hírek

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét

Friss híreink

Testépítés felsőfokon

Európa bajnok és Abszolút Európa bajnok lett május végén...

Nyáresti melódiák

Ezen a címen ad otthont egy különleges hangversenynek a...

Kullancsveszély

Nyári időszak lévén sokkal többet vagyunk a szabadban: kirándulások,...

Visszatért Peller Károly zaklatója: a feleségének adja ki magát

Peller Károlyt közel 10 éve üldözi zaklatója, K. Hajnalka....

Kick-boksz sikersorozat

Június 14-én Bogdán Vencel a 29. Budapesti kick-box világkupán...