17.2 C
Cegléd
2024. március 4. hétfő
spot_img

Zürichből Ceglédre

– Most októberig itthon vagyok, akkor megyek vissza Zürichbe államvizsgázni.
– Na, lassítsunk – mondom ki félhangosan – hiszen én még az érettséginél elmaradtam. Hogy kerültél Zürichbe? – kérdezem.
– Biztosan emlékszel rá – mondja fésülködés közben – hogy mindig nagyon szerettem a zenét, csellózni tanultam a zeneiskolában, aztán Sárika néni és Cica néni kezdtek el énekelni tanítani. Miután a gimiben leérettségiztem, Budapestre kerültem, és a Konziban Hornai Józsefnél folytattam az énektanulást. A következő állomás Szeged volt, ahol egyetemi alapképzésen vettem részt Szécsi Edit irányításával, majd ezt követte Zürich, ahol a mesterképzés következett Polgár László tanár úr vezetésével. Sajnos, a halála miatt nem tudott végigkísérni a diplomáig, így Cornélia Kallisch készített fel az utolsó időszakban.
– És akkor most mit csinálsz itthon?
– Pihenek – neveti el magát. – Próbálok bepótolni mindent, ami évközben a nagy távolság miatt elmaradt: anyával, a barátommal és a barátnőimmel töltöm az időt, és persze énekelgetek is, hiszen még októberben ott van az államvizsga, már csak arra utazom vissza Zürichbe.
– É aztán?
– És aztán? – néz rám a nagy szemeivel, a kezében megáll a fésű, és elgondolkodva mondja: Aztán nem tudom… Majd meglátjuk, mit hoz a sors… – nevet, leteszi a fésűt és kiperdül az ajtón.
– Mindig így rohan? – kérdezem az édesanyját, ahogy kettesben maradtunk.
– Mindig. – néz büszkén a „kicsi” lánya után – örülök, ha van egy kis időnk, és tudunk egy kicsit beszélgetni.
– Szokott neked énekelni?
– Én csak akkor hallom, ha gyakorol, az is nagy öröm nekem, gyönyörű hangja van. De hamarosan Cegléden is színpadra áll, oda meghívom az egész várost, jöjjenek el és hallgassák meg, mit tanult ott külhonban az én kislányom. – teszi hozzá nevetve.
– Mikor és hol lesz a koncert?
– Augusztus 4-én Amia-koncert lesz a Művelődési Központ Színháztermében este 8 órától. Ceglédi lévén a Hazai Pálya rendezvénysorozatba hívták meg. Nem egyedül fog fellépni, vendégeket is visz magával. Például vele fog énekelni Ecsedi Péter, akivel az ismeretség még Cica néni énekóráinak időszakára nyúlik vissza, valamint Osgyáni Anikó, aki szintén énekel, de egy kicsit modernebb vonalat képvisel. Zongorán pedig Tóth Viktor fogja kísérni őket, aki önállóan is bemutatkozik néhány zongoradarabbal.
– Akkor augusztus 4-én este 8-kor találkozunk a színházteremben. – zárom le a felsorolást, mert azt tudom, az éneklésről nem beszélni kell, hanem meg kell hallgatni. Amia már diáklány korában is nagyon tehetséges volt, azóta „énekművész” lett…  Kíváncsian várom a hazai bemutatkozást. Egyben biztos vagyok: senki nem fog csalódni.
(A Hazai Pálya minden rendezvényére a belépés ingyenes.)

Hasonló hírek

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét

Friss híreink

Négyből három győzelem

Négyből három győzelem a 12 fordulóban az asztaliteniszezőknél! Pest Vármegye...

Ipari park botrány

Rendkívüli testületi ülés, sajtótájékoztató, elbocsátás, rendőrségi feljelentés - tovább...

650 millió forint a semmiért?

Dr. Csáky András polgármesternek köszönhetően szinte az ürességtől kong...

Nem mindennapi jelenség Cegléden

Az INFOSTART oldala is beszámolt róla, magas pollentartalom okozta...

A képviselői munka kulcsa: bizalom és kommunikáció

Az önkormányzati választások felé közeledve jelen lapszámunkban Takátsné Györe...