16.8 C
Cegléd
2024. június 16. vasárnap
spot_img

Nem doppingvétség, hanem gondatlanság

A nemzetközi Sportdöntőbíróság (CAS) helybenhagyta a cselgáncsozó Ungvári Attila kétéves eltiltását, ám azt nem doppingvétséggel, hanem gondatlansággal indokolta.
“A szerdai tárgyalás után a CAS csütörtök reggel hirdette ki döntését, az időzítés azt szolgálta, hogy felmentő határozat esetén Attila még szabadkártyával szerepelhessen a londoni olimpia 73 kg-os súlycsoportjának aznapi sorsolásán” – nyilatkozta július 28-án szombaton az MTI-nek Ruttner György, az Európa-bajnoki bronzérmes sportoló ügyvédje. “Az ítélet értelmében hatályban marad az eltiltás, csakhogy a CAS nem állapított meg doppingvétséget, ehelyett azzal indokolta döntését, hogy Attila nem tett meg minden tőle telhetőt annak érdekében, hogy ne kerülhessen mások által doppingszer a táplálékába, azaz nem volt elég gondos a csomagja őrzésében.”
A jogi képviselő hozzátette: így megmaradt Ungvári jó hírneve, mivel vétlennek nyilvánították az esetben, amely egyben figyelmeztetés is a többi sportoló számára, hogy figyeljenek oda az italukra-ételükre. “Azt, hogy az ítélet részben a javára szólt, jelzi, hogy Attilának a szokásos tarifa helyett csak jelképes, ezerfrankos perköltséget kell megfizetnie” – hangsúlyozta Ruttner György.
A Nemzetközi Cselgáncs Szövetség tavaly júniusban 2013. február 13-ig eltiltotta a 73 kg-os súlycsoportban érdekelt Ungvárit, mellékbüntetésként pedig törölte a 2011-es Hungária-kupán kiharcolt első, a párizsi Grand Slam-viadalon elért második és a bakui Vk-n szerzett harmadik helyezését. A 23 éves Ungvári Attilának tavaly januárban a bakui Világkupán, majd februárban a budapesti – neki aranyérmet hozó – Hungária-kupán adott mintájában találtak doppinglistás anyagokat, de elmondása szerint más valaki szándékosan rakott tiltott szereket italába.

Hasonló hírek

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét

Friss híreink

274 milliót ad a kormány a kórház vizesblokkjaira

A kormány 274,5 millió forint támogatást ad a ceglédi...

Kamerával vadásztak

Többek között Cegléden tartotta akcióját a rendőrség – a...

Életmű díj

Nagy megtiszteltetés érte a ceglédi fotóséletet: a Magyar Fotóművészek...

Egy ceglédi vagon életútja

Az élet néha érdekes meglepetéseket produkál, olykor olyan helyeken...

Jakab István Csáky Andrásról

Sajtótájékoztatót tartott a Városházán Jakab István, a Ceglédi Roma...