21 C
Cegléd
2023. október 2. hétfő
spot_img

A Nagy Hármas

 

Lássuk csak „A Nagy Hármas” tagjait:
1. A Gyermek: Az elért nagyszerű eredmény elsőszámú ünnepeltjei a mi gyermekeink.
A 2. helyezett csapat tagjai: Horváth Boglárka, Hrabovszki Levente, Morvai Barnabás, Zsadányi Gitta, a Csillagszeműek.
A 3. helyezett csapat tagjai: Giba Eszter, Katona Dávid, Szabó Levente, Tóth Marcell, a Babszem Jankók.
Cserfesek, elevenek, rosszcsont lurkók. Néha akaratosak, makacsok, ugyanolyan hétköznapi gyerekek, mint a többiek, vagy mégsem…
2. A Tanár:
Köszönettel és hálával tartozunk Wenczel Lajosné, Erika néninek az egész éves kitartó munkájáért, türelméért és éleslátásáért, hogy a legjobbak közül is megtalálta a legjobbakat és hozzásegítette őket ehhez a lenyűgöző eredményhez. Nem kevésbé értékes a napközis tanító néni, Bíró Éva munkája is, hiszen nemcsak napközben, hanem délután is kellett a gyerekek agytekervényein alakítani.
3. A Szülő
Illetlenség lenne magunkat is dicsérni, de ezt most megteszem, mert a címben megfogalmazott nagy hármasnak, mi is résztvevői vagyunk. Mi, akik a gyerekek születése, sőt fogantatása óta egyengetjük az útját, próbáljuk felkészíteni mindenre az életben, amelynek még nagyon az elején járnak és most még rajtunk múlik, hogy milyen felnőttek lesznek. Néhány év múlva már sokkal kevesebb lehetőségünk lesz e feladatunk ellátására. A versenyre történő felkészülés során volt, hogy mi mondtuk a gyerkőcnek, hogy most már letesszük a ceruzát, elfelejtjük a matematikát és irány focizni, de közben tudtam, hogy igen, készülni kell!
A bevezetőben említett, a kimagasló eredmény iránt elkötelezettek felsorolása nem lenne teljes, a csapatokat támogató cégek nélkül. A Pszirehab Kft, a Sinomed Kft, valamint a Ceglédi Várkonyi István Általános Iskoláért Alapítvány több tízezer forinttal járultak hozzá a részvételhez, az utazáshoz.
Hogyan is élték meg a versenyt a gyerekek, íme néhány emlék az ő elmondásuk alapján:
Maga a versenyről, tesztekről alig esett szó, maradandóbb volt a 2,5 órás vonatozás, a megnyert csocsóverseny, a focimeccs, a vízesés és a „Tarzan ösvénye” az állatkertben. Amikor azt kérdeztem, hogy nehezek voltak-e a feladatok akkor a világ legtermészetesebb dolgaként az volt a válasz, hogy nem!

Hasonló hírek

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét

spot_img

Friss híreink

Fűrészláncok, melyek kimagasló tulajdonságokkal rendelkeznek

    Ahhoz, hogy a különböző kerti munkákat gyorsan, hatékonyan és...

Halálfejes lepke Cegléden

Különleges rovar pihent meg Cegléden az Alszegi úton, az...

Hamarosan elkészül a futókör

Folyamatos fejlesztések zajlanak az Újváros szívében, a Vörösmarty téren,...

Szakmai díj a ceglédi rendőrnek

Szeptember 26-28-a között Szombathelyen került megrendezésre a XII. Országos...

Csaló csatornások?

Lapunkat egy Alszegi úti olvasónk kereste meg azzal, hogy ...