15.1 C
Cegléd
2024. június 13. csütörtök
spot_img

Könnyedén vízzel

Fiam szobáját festjük, rögtön kész. 100% a páratartalom. Közben szakad rólunk a verejték, vágynánk a vízpartra, álmodozunk: körbebringázzuk a Balatont.
Mindenki másért tekerne. Nejemet a fodrásznál hallott sikeres túra lelkesíti, gyerekeim a rádióban hallották, hogy naponta tízezer körüli a biciklis körutazók száma, magam a Duo Galéria július 27-én nyílt tárlatát látva kaptam kedvet. Címe: „Nyár, víz, akvarell”. Egy hónapig a Hotel Aquarellben láthatta a közönség Barabás Géza, Dervanics László, Glen Maya, Litkei József, Oláh Katalin, Pászkán Lilla, Topodi Ilona, Tóth Ferenc és Tóth Gábor vízfestményeit. A változatos színvonalú és témájú anyag üdítő a Duo Galéria falán, hisz máskor egy alkotó műveiből állnak össze a tárlatok. A századelő látványelvű festészete, a világháborúk közti avantgárd kísérletek, szocialista realista időszak kötelező optimizmusa és a közelmúlt sokszínű termése mellett olyan autonóm alkotók műveit is láthatjuk, mint Kukovics Róza friss elevenséggel festett képei és Olexa József a táj szépségén túlmutató munkái (képünkön). Sütő Edit szép hátaktja ellenpontozza a nyár örömeit bemutató képanyagot, ha erre nézek a festés utáni ólmos fáradtságot is felidézi (képünkön). No és, hogy mennyivel jobb lehet vízparton, mint egy lakótelepi ház forróságában!
Határoztam! Viszem magammal a partra a festőszerszámokat. Csak azt tudnám, hová fogom a kerékpáron tenni? Hiszen az aquarell-készlet papírostul, ecsetestül egy kisebb cipődobozban is elfér. Az oldószert oda nem kell vinni…

Hasonló hírek

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét

Friss híreink

274 milliót ad a kormány a kórház vizesblokkjaira

A kormány 274,5 millió forint támogatást ad a ceglédi...

Kamerával vadásztak

Többek között Cegléden tartotta akcióját a rendőrség – a...

Életmű díj

Nagy megtiszteltetés érte a ceglédi fotóséletet: a Magyar Fotóművészek...

Egy ceglédi vagon életútja

Az élet néha érdekes meglepetéseket produkál, olykor olyan helyeken...

Jakab István Csáky Andrásról

Sajtótájékoztatót tartott a Városházán Jakab István, a Ceglédi Roma...