20.9 C
Cegléd
2024. június 20. csütörtök
spot_img

Négy év múlva fényesebbre váltja

Többszáz fős ünneplő tömeg fogadta a Szabadság téren felállított olimpiai sátornál augusztus 9-én a Londonból hazatérő Lőrincz Tamás olimpiai ezüstérmes birkózót. A “Szép volt Tomi!” mondatot skandáló barátok, ismerősök, rokonok, rajongók gyűrűjében igazi örömünnepben volt része a meglepődött sportolónak.
– Életem legboldogabb percei ezek, hihetetlen érzés. Nagyon örülök, hogy Magyarországnak elhoztam az érmet, de annak még jobban, hogy Ceglédnek, szülővárosomnak, ahol családom, szüleim, barátaim élnek. – mondta el a megilletődött bajnok az őt éltető ceglédiek előtt.
Földi László polgármester beszédében megköszönte Tamás teljesítményét és hangsúlyozta, a városnak szerzett két ezüstéremmel a lakosok számához viszonyítva országosan talán az első helyen áll Cegléd olimpiai érmek tekintetében. A színpadon köszöntötték a sportoló szüleit és pályáját egyengető edzőt, Pap Ferencet is. Majd Lőrincz az ünnepség után fogadta a több száz rajongó gratulációját. Mint elmondta, nem számított ilyen fogadtatásra, nem gondolta, hogy ennyien drukkoltak neki. – Olyan érzés ez most nekem, mintha tíz aranyat nyertem volna egyszerre. Büszke vagyok rá, hogy ceglédi vagyok és továbbra is célom, hogy még több dicsőséget szerezzek a városomnak. – Erre akár módja is lehet, mert a Hír Tv-nek adott nyilatkozata szerint már tervezi, hogy négy év múlva fényesebbre váltsa érmét. – Én még birkózhatok olimpián, ha Isten is úgy akarja, olimpiai döntőben. – tette hozzá sportolói alázattal Lőrincz Tamás.

Fotó: Kisfaludi István – Képes riport a sportoló ceglédi fogadásáról itt…

Hasonló hírek

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét

Friss híreink

Hogyan válasszunk áramláskapcsolót a szivattyúhoz?

    Az áramláskapcsolók meghatározó szerepet játszanak a szivattyúk hatékony működésében,...

A nyelvi nehézségek leküzdése társasjátékkal

    A társasjátékok önmagukban izgalmas élményt adnak a közös játékon...

Asztalkultúra – milyen tanácsokat érdemes megfogadni?

  Az asztalkultúra jelentőségét nem kell a vendéglátásban dolgozók részére...

Betörőt keresnek!

A Ceglédi nyomozók a lakosság segítségét kérik az azonosításához....

Etédi Zoltán az év tesitanára

A Magyar Diáksport Szövetség kezdeményezésére először került sor az...