14.9 C
Cegléd
2023. október 4. szerda
spot_img

A sor vége az utcán volt

Szeretném ha megjelentetnék az újságban hátha valaki a fejéhez kapna, hogy ez mégsem jó így.
TZs. ceglédi lakos

Tisztelt TZs.! Hivatkozva a Ceglédi Panoráma Szerkesztőségének írt – Cegléd Város Polgármesteri Hivatal Okmányirodája elleni – panaszával kapcsolatban, az alábbiakról tájékoztatom: Mint azt már a helyi médiában több helyen jeleztük, az okmányirodában a nyári időszakban rendszerint megnövekszik az ügyfélforgalom. A környező okmányirodák igazgatási szünetei miatt, az ügyfélszám növekedésre tekintettel az okmányiroda csütörtöki ügyfélfogadási idejét hivatalunk meghosszabbította.
Számos helyen felhívtuk az állampolgárok figyelmét arra – többek között a Ceglédi Városi Televízió, Cegléd Rádió műsoraiban, valamint a Ceglédi Panorámában is pontosan e témában jelent meg cikk néhány héttel ezelőtt -, hogy a hozzánk érkezők nagyobb ügyfélforgalomra és több várakozásra számítsanak.
Tájékoztatom továbbá, hogy sem az információs pultnál dolgozó kolléganő, sem az okmányiroda ügyintézői olyan tájékoztatást nem adhattak Önnek, hogy lakcímbejelentést csak személyesen lehet intézni, tekintettel a polgárok személyi adatainak és lakcímének nyilvántartásáról szóló 1992. évi LXVI. törvény végrehajtásáról szóló 146/1993. (X. 26.) Korm. Rendelet 31.§ (1) és (3) bekezdésére, amely alapján „párjának” lakcímváltozását meghatalmazással Ön is intézheti, kislányuk lakcímváltozását pedig a törvényes képviselő teljesíti. Ehhez tehát nem volt szükséges az édesanya személyes megjelenése egyik alkalommal sem, elég lett volna Ön is.
Az okmányirodában sajnos naponta többször előfordul hogy az ügyfelek, miután megkapják a sorszámukat, elmennek és hiába hívják az ügyintézők azt a sorszámot. Később jönnek csak vissza az ügyintézésre. Mindennek ellenére nem kérik az ügyfelektől, hogy újabb sorszámért menjenek ki a portára, ilyet Öntől sem kért senki.
Mindezen túlmenően az ügyintéző, aki aznap a lakcímbejelentéseket intézte 1/2 12 előtt kiment és megkérdezte a folyosón az ott várakozóktól, hogy vár-e még valaki lakcímbejelentéssel kapcsolatos ügyintézésre. Mivel ilyen ügyfél már nem volt, így még adatott ki plusz sorszámot is.
Kérem, amennyiben további panasza van, akkor fáradjon be a Polgármesteri Hivatalba és nevét felvállalva mondja el konkrét problémáját, hogy azt kivizsgálni és orvosolni tudjuk.
Cegléd, 2012. augusztus 9.
Dr. Diósgyőri Gitta Jegyző s.k.

Hasonló hírek

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét

spot_img

Friss híreink

Egymilliót csaltak ki egy 80 éves nőtől

Egymilliót csaltak ki „óvadékra” a 80 éves nőtől azzal,...

Nemzetközi konferencia – ceglédi előadóval

Az alföld: Petőfi 200 konferenciát szerveztek a Vajdaságban szeptember...

Fűrészláncok, melyek kimagasló tulajdonságokkal rendelkeznek

    Ahhoz, hogy a különböző kerti munkákat gyorsan, hatékonyan és...

Halálfejes lepke Cegléden

Különleges rovar pihent meg Cegléden az Alszegi úton, az...

Hamarosan elkészül a futókör

Folyamatos fejlesztések zajlanak az Újváros szívében, a Vörösmarty téren,...