12.7 C
Cegléd
2024. június 14. péntek
spot_img

Bezárt a Hazai Pálya

Színes összeállítás volt ez a sorozat, s az időjárás viszontagságai elől idén a színházterembe húzódó estek kellemes hangulata, koncertekhez méltó környezete remélhetőleg kárpótolt mindenkit azért, hogy az előző nyarakon a Kaszinó udvarán megrendezett estek idén zárt térbe kerültek.
De azok sem panaszkodhattak, akik megszerették a nyáresti Kaszinó hangulatát, hiszen egész héten nyitott kapukkal – na és kellemes zenével – várták a nagy melegben megszomjazó, vagy csak egy kis nyugodt beszélgetésre, egy kávéra vágyó  arrajáró felnőtteket és gyerekeket.  A Kaszinó udvarának záróprogramjaként mutatta be Állatkerti séta című műsorát a hangTÁRsulat, és bár a gyerekeiket kísérő szülők a szereplők biztatására sem álltak kötélnek a nagy melegben, az  apróságok forrósággal, tűző nappal mit sem törődve énekelték együtt az ismert gyerekdalokat, rajzfilmslágereket a bohócokkal és az oroszlánnal.
Egy régi kép villan elő. Budapesti ismerősöm kérdezte, mikor fennhangon soroltam neki a városunkból származó művészeinket:
– Minden tehetség Ceglédről és környékéről származik?
Akkor mosolyogva és büszkén bólogattam. Most azt mondom: nem… de majdnem…
Szép volt ez a nyár, jó volt ez a nyári összeállítás… – állapítom meg magamban – érdemes volt betérni a Művelődési Központ Hazai Pályájára.  Bár ezt nem kell hangoztatni, aki ott volt, látta, hallotta, élvezte… aki meg nem… (mindig ezt mondom) az vessen magára. De reménykedem benne, hogy a jövő nyarat már az sem hagyja ki. Mert (és tekintsük ezt konklúziónak):  Érdemes…!

Hasonló hírek

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét

Friss híreink

274 milliót ad a kormány a kórház vizesblokkjaira

A kormány 274,5 millió forint támogatást ad a ceglédi...

Kamerával vadásztak

Többek között Cegléden tartotta akcióját a rendőrség – a...

Életmű díj

Nagy megtiszteltetés érte a ceglédi fotóséletet: a Magyar Fotóművészek...

Egy ceglédi vagon életútja

Az élet néha érdekes meglepetéseket produkál, olykor olyan helyeken...

Jakab István Csáky Andrásról

Sajtótájékoztatót tartott a Városházán Jakab István, a Ceglédi Roma...