0.5 C
Cegléd
2023. december 7. csütörtök
spot_img

Roma válságstáb alakult

Az elmúlt hétvégén történt ceglédi etnikai konfliktusra reagálva civil megmozdulás szerveztek érdekvédő szervezetek és szimpatizánsaik augusztus 20-án Présház utcába egy magánházba. Az interneten is hirdetett rendezvényre a szervezők invitálták azokat a környékbelieket és budapestieket, akik “szívesen kiállnak a – ceglédi Jobbik és holdudvara által mesterségesen, előre kitervelt – gárdista provokáció ellen.” -írják a szervezők felhívásukban.
A 9 óra körül tartott demonstráción országosan ismert roma és magyar érdekvédők is megjelentek, így Horváth Aladár, Iványi Gábor, Daróczi Ágnes és férje is. Az országos lapok és televíziók munkatársai előtt a mintegy ötven környékbeli cigány származású lakost biztosították támogatásukról, meghallgatták panaszaikat.
Az eseményen részt vett és az országos és helyi médiának nyilatkozott az ügyben felállított válságstáb vezetésével – a roma családfők által – megbízott Jakab István is. A 41 éves, ceglédi vállalkozó, (aki nem azonos a vajdával) lapunkat arról tájékoztatta, hogy olyan programot szeretnének kidolgozni a helyi önkormányzattal és rendőrséggel közösen, ami javítja a roma-magyar viszonyt és visszaszorítja a bűnözést. Véleménye szerint a helyzet nem fajult volna idáig, ha az említett két szervezet a cigány vezetőkkel közösen kereste volna a megoldásokat.

Fotók a megmozdulásról itt…

Hasonló hírek

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét

spot_img
spot_img

Friss híreink

Mutatjuk, milyen típusú művirágok vannak a boltokban!

    Az élő virágnak megvan a varázsa, ám nem mindenki...

Retró stílus a konyhában: ezekkel a készülékekkel dizájnos lehet az otthonunk

    A konyha szinte minden esetben a lakás egyik legfontosabb...

A cellaformázástól a diagramok beillesztéséig

    Te jól ismered a táblázatkezelőt? Használod a munkád során?...

A tökéletes éjjeli fény gyermekek számára

    Némely babaszoba-kiegészítők kiválasztása rendkívül egyszerű, azonban vannak olyanok, melyeket...

Innovációk az otthon védelmében

    A biztonság olyan érték, amelyre mindannyian nagy figyelmet fordítunk....