15.8 C
Cegléd
2024. június 13. csütörtök
spot_img

Roma válságstáb alakult

Az elmúlt hétvégén történt ceglédi etnikai konfliktusra reagálva civil megmozdulás szerveztek érdekvédő szervezetek és szimpatizánsaik augusztus 20-án Présház utcába egy magánházba. Az interneten is hirdetett rendezvényre a szervezők invitálták azokat a környékbelieket és budapestieket, akik “szívesen kiállnak a – ceglédi Jobbik és holdudvara által mesterségesen, előre kitervelt – gárdista provokáció ellen.” -írják a szervezők felhívásukban.
A 9 óra körül tartott demonstráción országosan ismert roma és magyar érdekvédők is megjelentek, így Horváth Aladár, Iványi Gábor, Daróczi Ágnes és férje is. Az országos lapok és televíziók munkatársai előtt a mintegy ötven környékbeli cigány származású lakost biztosították támogatásukról, meghallgatták panaszaikat.
Az eseményen részt vett és az országos és helyi médiának nyilatkozott az ügyben felállított válságstáb vezetésével – a roma családfők által – megbízott Jakab István is. A 41 éves, ceglédi vállalkozó, (aki nem azonos a vajdával) lapunkat arról tájékoztatta, hogy olyan programot szeretnének kidolgozni a helyi önkormányzattal és rendőrséggel közösen, ami javítja a roma-magyar viszonyt és visszaszorítja a bűnözést. Véleménye szerint a helyzet nem fajult volna idáig, ha az említett két szervezet a cigány vezetőkkel közösen kereste volna a megoldásokat.

Fotók a megmozdulásról itt…

Hasonló hírek

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét

Friss híreink

274 milliót ad a kormány a kórház vizesblokkjaira

A kormány 274,5 millió forint támogatást ad a ceglédi...

Kamerával vadásztak

Többek között Cegléden tartotta akcióját a rendőrség – a...

Életmű díj

Nagy megtiszteltetés érte a ceglédi fotóséletet: a Magyar Fotóművészek...

Egy ceglédi vagon életútja

Az élet néha érdekes meglepetéseket produkál, olykor olyan helyeken...

Jakab István Csáky Andrásról

Sajtótájékoztatót tartott a Városházán Jakab István, a Ceglédi Roma...