22.6 C
Cegléd
2024. június 23. vasárnap
spot_img

Roma válságstáb alakult

Az elmúlt hétvégén történt ceglédi etnikai konfliktusra reagálva civil megmozdulás szerveztek érdekvédő szervezetek és szimpatizánsaik augusztus 20-án Présház utcába egy magánházba. Az interneten is hirdetett rendezvényre a szervezők invitálták azokat a környékbelieket és budapestieket, akik “szívesen kiállnak a – ceglédi Jobbik és holdudvara által mesterségesen, előre kitervelt – gárdista provokáció ellen.” -írják a szervezők felhívásukban.
A 9 óra körül tartott demonstráción országosan ismert roma és magyar érdekvédők is megjelentek, így Horváth Aladár, Iványi Gábor, Daróczi Ágnes és férje is. Az országos lapok és televíziók munkatársai előtt a mintegy ötven környékbeli cigány származású lakost biztosították támogatásukról, meghallgatták panaszaikat.
Az eseményen részt vett és az országos és helyi médiának nyilatkozott az ügyben felállított válságstáb vezetésével – a roma családfők által – megbízott Jakab István is. A 41 éves, ceglédi vállalkozó, (aki nem azonos a vajdával) lapunkat arról tájékoztatta, hogy olyan programot szeretnének kidolgozni a helyi önkormányzattal és rendőrséggel közösen, ami javítja a roma-magyar viszonyt és visszaszorítja a bűnözést. Véleménye szerint a helyzet nem fajult volna idáig, ha az említett két szervezet a cigány vezetőkkel közösen kereste volna a megoldásokat.

Fotók a megmozdulásról itt…

Hasonló hírek

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét

Friss híreink

Visszatért Peller Károly zaklatója: a feleségének adja ki magát

Peller Károlyt közel 10 éve üldözi zaklatója, K. Hajnalka....

Kick-boksz sikersorozat

Június 14-én Bogdán Vencel a 29. Budapesti kick-box világkupán...

Hogyan válasszunk áramláskapcsolót a szivattyúhoz?

    Az áramláskapcsolók meghatározó szerepet játszanak a szivattyúk hatékony működésében,...

A nyelvi nehézségek leküzdése társasjátékkal

    A társasjátékok önmagukban izgalmas élményt adnak a közös játékon...

Asztalkultúra – milyen tanácsokat érdemes megfogadni?

  Az asztalkultúra jelentőségét nem kell a vendéglátásban dolgozók részére...