30.7 C
Cegléd
2024. június 20. csütörtök
spot_img

Kistermelői piac nyílt

Földi László országgyűlési képviselő polgármester augusztus 23-án megnyitotta a csütörtöki termelői piacot Cegléden, ahol régebben is évszázados hagyománnyal működött: a  Kossuth téri piacon.
A helyi ős- és kistermelői, valamint kofa örökséget, a pezsgő termelői piaci életet szeretné bővíteni önkormányzati támogatással két ceglédi ős-, illetve kistermelő hölgy, Zsámberger Szilvia és Osgyáni Elvira, több kistermelővel és mezőgazdasági terméket előállító árussal összefogva. Saját tapasztalatuk is bizonyítja, hogy egyre nagyobb igény van a jó minőségű, hazai (és főleg a házi) termékekre, hiszen a tudatos fogyasztóknak fontos a portéka eredete, minősége és természetesen az ára.
A polgármester hangsúlyozta, hogy az új, csütörtöki piac 15-18 óra közötti nyitvatartási ideje igazodik ahhoz a bevásárló réteghez is, akik a hajnali, korareggeli lehetőség helyett a munkaidő után tudnának bevásárolni és a multik helyett inkább a helyi termelők őstermelők portékájára vágynak. A kezdeményezők a kistermelőknek, vagyis az otthon s a háztájiban zöldséget, gyümölcsöt termelő, vagy állatot tartó gazdáknak, családoknak is szeretnének segíteni, hogy el tudják adni a termékeiket és a vásárlók közvetlenül tőlük tudják beszerezni a helyben megtermelt élelmiszereket.

Fotók az eseményről Kisfaludi Istvántól itt…

Hasonló hírek

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét

Friss híreink

Hogyan válasszunk áramláskapcsolót a szivattyúhoz?

    Az áramláskapcsolók meghatározó szerepet játszanak a szivattyúk hatékony működésében,...

A nyelvi nehézségek leküzdése társasjátékkal

    A társasjátékok önmagukban izgalmas élményt adnak a közös játékon...

Asztalkultúra – milyen tanácsokat érdemes megfogadni?

  Az asztalkultúra jelentőségét nem kell a vendéglátásban dolgozók részére...

Betörőt keresnek!

A Ceglédi nyomozók a lakosság segítségét kérik az azonosításához....

Etédi Zoltán az év tesitanára

A Magyar Diáksport Szövetség kezdeményezésére először került sor az...