25.3 C
Cegléd
2023. szeptember 22. péntek
spot_img

Vezetőcserék várhatók a rendőrségnél

Nem egészen értett egyet a ceglédi etnikai konfliktus kapcsán történt rendőri intézkedéssel az országos főkapitány. Megyei szinten már nem, de lejjebb még várhatók vezetőcserék – mondta az Országos Rendőr-főkapitányság (ORFK) kommunikációs igazgatója.
Garamvölgyi László a távirati irodának mondta el, megtisztul a rendőrség, hogy őszre megerősödhessen szervezeti és személyi értelemben is és a cserék most nem az első vonalban várhatók. Ellenőrizni fogják a kapitányságvezetők teljesítményét, és szeptemberben ezen a szinten várhatók változások. Pintér Sándor belügyminiszter utasította az ORFK vezetőjét, hogy soron kívül vizsgálja felül a húsz leggyengébben teljesítő rendőrkapitányság vezetőjének alkalmasságát, és indokolt esetben szeptember 15-ig mentse fel őket beosztásukból.

A ceglédi a ceglédi romaellenes felvonulás kapcsán, Garamvölgyi László azt mondta, valamit sugall a Hatala József országos főkapitány által az ügyben elrendelt vizsgálat, és az már most is megállapítható, hogy a legfelsőbb rendőri vezető nem miden mozzanatában értett egyet az ottani intézkedésekkel.
Cegléden vasárnap este mintegy négyszázan gyűltek össze a város külterületének néhány utcájában, a többi között a Szebb Jövőért Polgárőr Egyesület tagjai, illetve szimpatizánsai. Miután feszülté vált a helyzet helyi romák és nem romák között, a környék cigányok lakta házait mintegy hetven-nyolcvan rendőr zárta el az összegyűltektől. A Pest Megyei Rendőr-főkapitányság korábbi közlése szerint szombat este érkezett bejelentés, hogy egy húsz-harminc fős csoport Cegléd belterületén hangoskodással, félelemkeltő módon zavarja a helyiek nyugalmát, de a rendőrök nem találták a helyszínen a bejelentésekben szereplő csoport tagjait.
Forrás: Kossuth Rádió – Fotó: 168óra

Hasonló hírek

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét

spot_img

Friss híreink

Kávézás Ceglédért

Nagykövete lett Swimathon  adománygyűjtő kampánynak Kottes Anikó a FECSKE...

Ceglédi férfit keres a rendőrség

"Rendkívül szimpatikus arcú" ceglédi férfit keres lopás miatt a...

Mindennapi fényvédelmünk

  Tudtad, hogy a nap ultraviola, más néven UV-sugárzása igen...

Az épületek hőszigetelése elengedhetetlen

    A növekvő energiaárak és rezsiköltségek, illetve az otthonok komfortja...

Napi hírek egy helyen: ezt az oldalt elég követned a maximális tájékozottsághoz

    Bár már lecsengőben a klasszikus nyaralós szezon, de még...