22.9 C
Cegléd
2024. július 15. hétfő
spot_img

Vezetőcserék várhatók a rendőrségnél

Nem egészen értett egyet a ceglédi etnikai konfliktus kapcsán történt rendőri intézkedéssel az országos főkapitány. Megyei szinten már nem, de lejjebb még várhatók vezetőcserék – mondta az Országos Rendőr-főkapitányság (ORFK) kommunikációs igazgatója.
Garamvölgyi László a távirati irodának mondta el, megtisztul a rendőrség, hogy őszre megerősödhessen szervezeti és személyi értelemben is és a cserék most nem az első vonalban várhatók. Ellenőrizni fogják a kapitányságvezetők teljesítményét, és szeptemberben ezen a szinten várhatók változások. Pintér Sándor belügyminiszter utasította az ORFK vezetőjét, hogy soron kívül vizsgálja felül a húsz leggyengébben teljesítő rendőrkapitányság vezetőjének alkalmasságát, és indokolt esetben szeptember 15-ig mentse fel őket beosztásukból.

A ceglédi a ceglédi romaellenes felvonulás kapcsán, Garamvölgyi László azt mondta, valamit sugall a Hatala József országos főkapitány által az ügyben elrendelt vizsgálat, és az már most is megállapítható, hogy a legfelsőbb rendőri vezető nem miden mozzanatában értett egyet az ottani intézkedésekkel.
Cegléden vasárnap este mintegy négyszázan gyűltek össze a város külterületének néhány utcájában, a többi között a Szebb Jövőért Polgárőr Egyesület tagjai, illetve szimpatizánsai. Miután feszülté vált a helyzet helyi romák és nem romák között, a környék cigányok lakta házait mintegy hetven-nyolcvan rendőr zárta el az összegyűltektől. A Pest Megyei Rendőr-főkapitányság korábbi közlése szerint szombat este érkezett bejelentés, hogy egy húsz-harminc fős csoport Cegléd belterületén hangoskodással, félelemkeltő módon zavarja a helyiek nyugalmát, de a rendőrök nem találták a helyszínen a bejelentésekben szereplő csoport tagjait.
Forrás: Kossuth Rádió – Fotó: 168óra

Hasonló hírek

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét

Friss híreink

„Lerúgták a biciklijéről a fogyatékos srácot”

Megtámadtak egy fogyatékos fiatalt Cegléden a Nagykőrösi úton –...

Másodrendű állampolgárok Cegléden

Miért vagyunk másodrendű állampolgárok Cegléden? Avagy csak a pénzünk...

Legjobb Otthon Ingatlaniroda

Új ingatlaniroda nyílik Cegléden a Kossuth Ferenc utca elején....

Páros portré a megbántottságról

A hetvenes években Cegléd főterén Bakányi Gyula festőművész gyakran...

55 éve zárta be kapuit a Vízjárási iskola

A szoljon.hu oldalon jelent meg írás a Törtel külterületén...